Peste 33.000 de morţi, înregistraţi în ultimii 10 ani

Mihaela Oprea 10 august 2012 4
Peste 33.000 de morţi, înregistraţi în ultimii 10 ani

Primarii sălăjeni au numărat nu mai puţin de 33.335 de certificate de deces înregistrate în ultimii 10 ani, existente la nivelul oraşelor şi comunelor pe care le administrează. Aceste informaţii au fost centralizate de către reprezentanţii Instituţiei Prefectului judeţului Sălaj, la solicitarea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Mai mult, în următoarea perioadă se va realiza un “mini-recensământ” prin care să se stabilească, la nivel de judeţ, numărul sălăjenilor plecaţi în străinătate, care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista locuinţei anterioare, care şi-au schimbat numele etc.
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sălaj, Oana Ciobanu, a declarat că reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au solicitat prefecturilor din toată ţara date suplimentare pentru stabilirea exactă a numărului de alegători. “Conform datelor furnizate de către primăriile din judeţ, începând din anul 2002 şi până în prezent, au fost înregistrate 33.335 de persoane decedate. La această dată se efectuează verificări pentru înregistrarea persoanelor care şi-au pierdut dreptul de a vota”, a declarat Oana Ciobanu.
Potrivit sursei citate, în continuare se va analiza şi raporta numărul persoanelor care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, numărul persoanelor care au pierdut cetăţenia română, al persoanelor cu acte de identitate expirate şi care nu şi le-au schimbat. De asemenea, vor fi analizate şi înscrise în liste şi persoanele care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista locuinţelor anterioare, cele care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere al imobilului, persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie sau divorţ, precum şi persoanele cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate. “Toate aceste informaţii vor trebui transmise către minister până la data de 27 august”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sălaj.
Guvernanţii nu au solicitat, până la această dată, organizarea unui alt recensământ în vederea corelării listelor electorale. La referendumul pentru demiterea preşedintelui ţării, din 29 iulie, au fost înscrişi în listele electorale 201.134 de sălăjeni cu drept de vot.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. nae l. 11 august 2012 at 17:07 - Reply

  cei din Gorj au raportat 40000 de morti doar intr-o luna !!!

 2. Anonim 11 august 2012 at 21:30 - Reply

  inseamna ca noi stam bine nu murim pe capete

 3. Anonim 11 august 2012 at 21:33 - Reply

  cum se procedeaza cu mini recensamantul asta oare daca eu am ciuda pe un vecin pot sal decalar cum vreu eu MIO IA DE BUNA

 4. zalaucu 13 august 2012 at 13:17 - Reply

  sa ti o ia si de rea numa sa ti o ia (in gura)

Lasa un Raspuns »