Peste 300 de salajeni au calcat pragul Urgentei in week-end

Magazin Salajean 24 iulie 2007 0

Peste 300 de salajeni au calcat pragul Urgentei in week-end

Caldura care s-a instalat in ultima perioada, precum si consumul de alimente in exces au cauzat probleme salajenilor, 338 de persoane ajungand la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU), din cadrul Spitalului Judetean Salaj-Zalau.

Potrivit unui comunicat de presa, medicii au diagnosticat 23 de cazuri de hipertensiune arteriala, in timp ce alte 29 de persoane au primit ingrijiri pentru gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastro-enterocolite. Numarul afectiunilor aparatului respirator ramane mare pentru aceasta perioada, sfarsitul de saptamana fiind unul cu ghinion pentru 25 de salajeni, care au fost tratati de cadrele medicale de la UPU. Colicile abdominale au adus la Urgenta doua persoane, colicile biliare alte doua persoane, in timp ce apendicita 5.Tot in decursul a trei zile, cadrele medicale au tratat si cinci persoane care au solicitat ajutorul acestora, dupa ce au consumat bauturi alcoolice.

De mentionat ca, in week-end, 102 salajeni au calcat pragul UPU pentru a primi ingrijiri medicale dupa ce au acuzat dureri in urma unor plagi, fracturi, traumatisme, entorse si contuzii. Cadrele medicale au avut de a face si cu 13 cazuri de politraumatisme in urma accidentelor rutiere si prin agresiune.

Pentru 13 viitoare mamici, travaliul s-a declansat, stare ce a necesitat internarea lor in spital.

Cazuri speciale tratate de medicii de la UPU

In cursul zilei de vineri, 20 iulie, au fost inregistrate trei cazuri speciale. Este vorba despre o tanara, in varsta de 18 ani, care a fost diagnosticata cu plaga prin zgarietura de pisica la nivelul fetei. Cel de-al doilea caz a fost cel al unui barbat de 28 de ani, din Zalau, diagnosticat cu edem alergic post intepatura de paianjen. In cursul zilei de duminica au fost acordate ingrijiri medicale unui copil de 12 ani, din Zalau, diagnosticat cu plaga prin muscatura de soarece. Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Salaj-Zalau, Codruta Puscas, ne-a declarat ca cele trei persoane nu au avut nevoie de internare, acestea primind doar ingrijiri medicale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »