Peste 300 de participanti la Concursul International de Interpretare Vocal-Instrumentala Viva la Musica

Magazin Salajean 6 mai 2010 0

Peste 300 de participanti la Concursul International de Interpretare Vocal-Instrumentala Viva la MusicaPeste 300 de elevi participa la Concursul International de Interpretare Vocal-Instrumentala Viva la Musica, ajuns la editia a XII-a, si care se desfasoara in perioada 6-8 mai, la Zalau. Organizat de Liceul de Arta Ioan Sima Zalau, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si Primaria Municipiului Zalau, concursul se adreseaza elevilor din intreaga lume, cu varste cuprinse intre 7 si 19 ani. Anul acesta, participa la concurs tineri din toata tara, precum si din Ungaria, Moldova si Ucraina.

Festivitatea de deschidere va avea loc joi, incepand cu ora 10, in sala festiva a Liceului de Arta. Tot in deschiderea concursului, tanarul Cadmiel Botac, elev in clasa a VII-a la Scoala de Muzica si Arte Plastice din Sighetu Marmatiei, va sustine un recital de pian. De la ora 16, in sala Avram Iancu a Primariei Zalau, va tine un recital de vioara Maria Marica, eleva in clasa a V-a la Scoala de Muzica Augustin Bena Cluj-Napoca.

Porbele de concurs se vor desfasura vineri, pe urmatoarele categorii de instrumente: pian, vioara, corzi grave, harpa, instrumente de suflat si muzica vocala. Activitatile din ziua respectiva se vor finaliza cu un extraordinar recital de chitara, sustinut de unul dintre cei mai talentati tineri chitaristi din Romania, Stan Zamfirescu, in Sala Avram Iancu a Primariei Zalau.

In aceeasi locatie va avea loc si premierea concurentilor, sambata, de la ora 11. Directorul unitatii organizatoare, Felicia Man, ne-a spus, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca in acest an, violonistul Adrian Berescu, a acceptat invitatia de a fi presedintele executiv al concursului International de Interpretare Instrumentala Viva la Musica. Totodata, in premiera, in cadrul concursului vor fi organizate si cursurile artistice Master-class, in cadrul carora artisti din lumea muzicala vor tine lectii deschise pentru elevii si profesorii care doresc sa asiste.

Liceul de Arta Ioan Sima, in straie de sarbatoare

Anul acesta, perioada desfasurarii Concursului Inter-national de Interpretare Vocal-Instrumentala Viva la Musica se suprapune cu Zilele Scolii Liceului de Arta, sarbatorite in perioada 3-8 mai. Felicia Man ne-a spus ca a ales ca cele doua activitati sa aiba loc in aceeasi perioada, tocmai pentru ca toti copiii din scoala la participe si la manifestarile ocazionate concursului.

Activitatile dedicate Zilelor Scolii au inceput inca de ieri, cu scenete de teatru si jocuri sportive. Astazi, elevii vor participa la proiecte educative, vor viziona filme istorice si desene animate, si, la fel ca si in prima zi, vor fi organizate concursuri sportive. Totodata, elevii au organizat concursuri de dans, vor prezenta numarul 4 al Revistei Stiluri (revista scolii) si va avea loc si un meci de fotbal intre profesori si absolventi. Manifestarile ocazionate Zilelor scolii ale Liceului de Arta Ioan Sima se vor incheia vineri, cu vizite la Muzeul de Arta din Zalau si cu o excursie in Parcul Bradet.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »