Peste 30 de tineri salajeni vor sa devina soldati gradati voluntari

Magazin Salajean 24 februarie 2010 0

Peste 30 de tineri salajeni vor sa devina soldati gradati voluntariPeste 30 de tineri salajeni si-au intocmit dosarul pentru ocuparea unui post de soldat gradat voluntar (SGV). Potrivit purtatorului de cuvant al Centrului Militar Judetean Salaj, Silviu Abudanii, pentru seria intai pentru ocuparea postului de SGV au fost repartizate, la nivel national: 330 de locuri pentru categoria soferi (in Salaj nefiind repartizat niciun loc), precum si alte 550 de locuri pentru celelalte categorii (doar doua fiind repartizate in Salaj, respectiv la Simleu Silvaniei) doar pentru candidatii admisi la selectie in seriile II si III 2009, care nu au fost repartizati.

Din judetul Salaj, au fost contactati pentru aceasta serie 96 de candidati, respectiv 84 de baieti si 12 fete. Dintre acestia, s-au inscris pentru sustinerea probelor de selectie 34 de candidati (33 de baieti si doar o fata).

In data de 24 februarie are loc activitatea de ierarhizare a candidatilor pentru seria I de SGV, activitate ce se desfasoara la Centrul Zonal de Selectie si Orientare Campulung Moldovenesc. Candidatii declarati admisi vor urma un curs de pregatire modular, la un centru de instruire, de aproximativ patru luni, dupa care vor fi repartizati la unitatea militara in care isi vor desfasura activitatea ca SGV, a precizat Silviu Abudanii.

Candidatii declarati respins ca urmare a clasarii lor in ordinea descrescatoare a mediei de admitere pe un loc care nu le permite ocuparea unui loc in liceul militar, vor fi repartizati intr-o institutie de invatamant liceal din judetul Salaj, in aceleasi conditii ca si colegii lor care nu au candidat pentru colegiul militar liceal.

Tot Abudanii ne-a comunicat ca, incepand din data de 11 ianuarie 2010, in Salaj se deruleaza campania de informare a tinerilor din clasa a VIII- a pentru invatamantul militar liceal (pentru Colegiile Militare Liceale). Pana la aceasta data au fost informati tinerii din 39 de comune din judet.

S-au prezentat pentru aceasta categorie la sediul Biroului de Informare Recrutare (BIR) din cadrul CMJ Salaj, sapte baieti si cinci fete, ne-a spus purtatorul de cuvant al CMJ Salaj. Personalul BIR va continua activitatea de informare si asteapta potentiali candidati pentru inscriere pana la finele lunii martie, pentru CML.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »