Peste 30 de miei si opt oi au murit la o stana din Salaj

Magazin Salajean 24 martie 2008 0

Peste 30 de miei si opt oi au murit la o stana din Salaj Peste 30 de miei si opt oi adulte au murit intr-o stana din Salaj, din cauza frigului si din cauza ca proprietarul nu le-a asigurat hrana corespunzatoare. Mircea Martin, directorul Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Salaj, ne-a declarat ca, avand in vedere ca stana are catre 1.000 de animale, inspectorii DSV au inceput stabilirea unui plan de masuri care sa-i fie impus proprietarului stanii, pentru ca astfel de incidente sa nu se repete. Am avut o mortalitate de 33 de miei si opt oi adulte la o stana din Salaj, in care sunt circa 1.000 de animale. Dat fiind numarul mare de animale, proprietarul nu a reusit sa le asigure furajarea corespunzatoare, astfel ca starea acestora era slabita mult. Mieii nu au avut lapte, iar frigul a agravat lucrurile. Pentru asemenea incidente sa nu se repete, inspectorii DSV au inceput elaborarea unui plan de masuri care sa-i fie impus proprietarului stanii, a spus directorul Directiei Sanitar-Veterinare Salaj.

Potrivit sursei citate, paguba proprietarului nu a fost inca estimata, dar este considerabila, in conditiile in care mieii erau crescuti pentru comert in perioada sarbatorilor pascale.

Stana in care s-a inregistrat mortalitatea animaliera este amplasata intre localitatile Poarta Salajului – Sanmihaiu Almasului, depresiune in care temperaturile au fost sub 0 grade Celsius in ultimele nopti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »