Peste 30 de caprine de rasa Alpina Franceza, donate in comuna Rus

Magazin Salajean 3 iunie 2010 1

Peste 30 de caprine de rasa Alpina Franceza, donate in comuna Rus

Heifer Project Romania, alaturi de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Valea Somesului, judetul Salaj si Fundatia AGAPIS organizeaza sambata, incepand cu ora 12, pe terenul de fotbal din localitatea Rus, ceremonia oficiala de pasare a darului. Aceasta activitate Passing on the gift – Dar din dar, este principiul de baza al Heifer International: primii beneficiari doneaza, la randul lor altor familii, primii produsi (femele) de la animalele distribuite, astfel incat se va multiplica darul initial si se va forma un lant de beneficiari.

Principalul obiectiv al acestui eveniment este pasarea darului pentru sase familii din comuna, iar al doilea obiectiv este stimularea colaborarii intre comunitati. Acesta este prima ceremonie de pasare care are loc intre mai multe comunitati. Astfel, beneficiari ai proiectelor Heifer din comunele Nemsa, judetul Sibiu, si Dragu, judetul Salaj, vor pasa capre de rasa in comuna Rus. Scopul principal al acestor colaborari este de a asigura furnizarea de suport pentru stabilirea de initiative si proiecte sustenabile care sa aduca beneficii comunitatilor implicate in programele Heifer. In comunele Nemsa si Dragu, Heifer deruleaza proiectul Alpine Goats for Two Poor Communities, iar in comuna Rus fundatia implementeaza si proiecte cu albine.

In comuna Rus vor fi pasate in total 34 de capete de tineret caprin din rasa Alpina Franceza, dintre care 30 femele si patru tapi de reproductie de mare productivitate, cu pedigree, fiecare animal avand o valoare de aproximativ 200 de euro. Alpina Franceza este una dintre rasele de capre pe care fundatia Heifer Romania le distribuie familiilor nevoiase. Este o rasa ce s-a format in masivul muntos francez si care se adapteaza foarte usor cresterii intensive, reprezentand circa 60 la suta din efectivul francez de caprine. Recordul rasei depaseste 2.000 de litri lapte/lactatie (300 de zile de lactatie). Astfel, familiile beneficiare isi vor imbunatati alimentatia si vor putea obtine venituri suplimentare prin vanzarea surplusului.

Heifer International este o organizatie internationala umanitara, care de mai bine de 65 de ani ofera asistenta comunitatilor sarace, din peste 120 de tari ale lumii, pentru a pune capat foametei si saraciei, in vederea imbunatatirii vietii si a protejarii mediului inconjurator. Heifer Romania este una din filialele Heifer International, face parte din divizia pentru Europa Centrala si de Est, si deruleaza proiecte in Romania, Republica Moldova si Bulgaria.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. gheorghe serbanica 14 noiembrie 2014 at 10:50 - Reply

    este un lucru foarte bun si m-as bucura mult daca m-ati ajuta si pe mine

Lasa un Raspuns »