Peste 3.000 de fermieri din Salaj si-au completat online declaratia de suprafata

Magazin Salajean 25 februarie 2010 0

Peste 3.000 de fermieri din Salaj si-au completat online declaratia de suprafata

Peste 3.000 de fermieri din Salaj, dintr-un total de circa 31.000 la nivel national au accesat aplicatia IPA Online si au completat electronic declaratia de suprafata, in vederea depunerii cererii de plata pentru schemele/masurile de sprijin SAPS 2010, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). In intervalul 13 ianuarie – 23 februarie, 31.000 de fermieri au completat electronic aceasta declaratie, pentru o suprafata totala de aproape 600.000 de hectare.

Potrivit monitorizarii APIA, cele mai multe accesari IPA Online au fost realizate de fermierii din judetele Sibiu (6.098 fermieri), Salaj (3.145 fermieri) si Hunedoara (2.553 fermieri). In functie de marimea exploatatiei, cele mai mari suprafete au fost digitizate in judetele Sibiu (55.075 hectare), Calarasi (54.490 hectare) si Caras-Severin (49.732 hectare).

Prin intermediul aplicatiei IPA Online, accesibila la adresa http://lpis.apia.org.ro/, fermierii pot realiza online operatiunile de identificare si digitizare a parcelelor agricole, comple-tandu-si astfel declaratia de suprafata.

APIA a dezvoltat aplicatia IPA Online pentru a veni in sprijinul fermierilor, astfel incat sa fie evitate erorile identificate in campaniile SAPS precedente, in ceea ce priveste completarea cererii de plata. Utilizarea acestei aplicatii nu este obligatorie si nici nu conditioneaza acordarea sprijinului pe suprafata, precizeaza APIA.

Orice fermier poate accesa IPA online, pe baza unui nume de utilizator si a unei parole de acces furnizate de APIA personal fiecarui fermier si sub semnatura acestuia. Daca solicitantul nu are acces la internet, poate utiliza aplicatia la centrele APIA, unde angajatii au fost instruiti pentru a oferi asistenta fermierilor sau la sediul primariilor. Fiecare fermier care si-a completat declaratia de suprafata prin intermediul IPA Online trebuie sa depuna la Centrele APIA si o cerere de plata, incepand cu data de 1 martie 2010.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »