Peste 28 de milioane de euro pentru restaurarea cladirilor de patrimoniu

Magazin Salajean 31 martie 2008 0

Peste 28 de milioane de euro pentru restaurarea cladirilor de patrimoniuDoua noi scheme de finantare in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 au fost lansate vineri, la Camera de Comert si Industrie din Zalau, de catre Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Vest. Este vorba despre Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor si Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe.

Termenul limita pentru cerere deschisa de proiecte in cadrul schemei Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor este 16 iunie 2008, ora 16.00, la sediul ADR Nord-Vest. Schema de finantare se adreseaza societatilor comerciale sau societatilor de tip cooperativa care au pana la noua salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la doua milioane de euro. Solicitantii trebuie sa aiba activitate de cel putin un an si profit operational in ultimul an fiscal. Beneficiarii pot primi pana la 200.000 euro asistenta nerambursabila, iar valoarea totala a unui proiect poate fi intre 20.000-500.000 Euro. Alocarea financiara pentru Regiunea Nord-Vest este de 24,19 milioane de euro pentru perioada 2007-2013, din care pentru aceasta prima cerere deschisa de proiecte suma totala este 4,77 milioane Euro. Microintreprinderile din Regiunea Nord-Vest pot sa depuna proiecte pentru: achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne pentru activitatea de productie, prestari servicii, constructii; achizitionarea de sisteme IT (hardware si/sau software); construirea/ extinderea/ modernizarea spatiilor de productie/ prestare servicii ale microintreprinderii. Investitiile microintreprinderilor trebuie sa fie localizate in mediul urban.

A doua oportunitate de finantare, Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe, este adresata sectorului public si non-profit din Regiunea Nord-Vest. Domeniul finanteaza obiectivele cu potential turistic care sunt incluse in: patrimoniul UNESCO (atat din mediul urban cat si rural), patrimoniul cultural national (mediul urban si rural) si patrimoniul cultural local (doar mediul urban). Alocarea financiara pentru Regiunea Nord-Vest este de 28,46 milioane Euro, pentru perioada 2007 – 2013. Pot depune proiecte autoritatile administratiei publice locale, autoritatile administratiei publice centrale, unitatile de cult, organizatiile neguvernamentale cu interes in patrimoniul cultural sau parteneriatele dintre acestia. Se pot finanta: restaurarea, protectia si conservarea patrimoniului cultural mondial si modernizarea infrastructurii conexe; restaurarea, protectia si conservarea patrimoniului cultural national si modernizarea infrastructurii conexe, cu potential turistic important in vederea introducerii lor in circuite turistice; restaurarea, protectia si conservarea patrimoniului cultural din mediul urban. Valoarea totala a unui proiect poate fi cuprinsa intre minim 1.700.000 lei si maxim 85.000.000 lei, iar obiectivele de patrimoniu restaurate vor fi incluse total sau partial in circuitul public.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »