Peste 25 de kilometri de retea de gaz metan

Magazin Salajean 27 martie 2008 0

Peste 25 de kilometri de retea de gaz metanReteaua de gaz metan din Simleu Silvaniei a ajuns sa acopere, dupa 3 ani de cand au inceput lucrarile de introducere a conductei, 90 la suta din oras. Potrivit unui comunicat de presa remis ieri de Primaria Simleu, cei 25,5 kilometri de conducta nu au ajuns, deocamdata, la toate locuintele de tip casa, dar o asemenea investitie este cuprinsa in planul investitional pe care administratia locala si l-a stabilit pentru acest an.

Astfel, in afara investitiilor pe care SC Amarad SA (firma care a introdus gazul in Simleu) a trebuit sa le realizeze asa cum prevedea contractul, Primaria Simleu Silvaniei a decis sa se execute si lucrari suplimentare, care sa fie sustinute financiar din bugetul local sau in parteneriat, de administratia locala si Amarad. Primul parteneriat de acest gen incheiat intre cele doua parti, la finalul anului trecut, a fost pentru strazile Mihail Sadoveanu si Simion Barnutiu, zone de case catre cartierul Unitatii Militare. Pentru introducerea a 3 kilometri de conducta de gaz in aceste doua locatii, Primaria Simleu a alocat din bugetul local suma de 160.000. Tot prin parteneriat intre Amarad si Primaria Simleu vor fi luate in lucru strazile Argesului si Oasului, in prezent fiind executate lucrari pe strada Mihai Eminescu.

In ceea ce priveste strazile laturalnice si satele componente, Bic si Cehei, gazul va fi introdus doar daca interesul din partea populatiei este unul suficient de ridicat. Prioritatea firmei Amarad, dar si a administratiei locale, a fost de a fi bransati la gaz in primul rand utilizatorii casnici, iar mai apoi consumatorii comerciali si economici. Pana in prezent, la nivelul orasului Simleu, exista incheiate 1.800 de contracte pentru gazul metan, 1.600 din ele fiind pentru persoane fizice (1.200 pentru locuinte la bloc), iar restul pentru institutii publice, firme etc.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »