Peste 22 de tone de produse alimentare au fost retrase de la comercializare

Peste 22 de tone de produse alimentare cu deficienţe, un tir de marfă, au fost retrase de la comercializare, de pe rafturile unor magazine şi din depozitele unor agenţi economici din judeţ, care comercializează alimente, de către inspectorii sanitar veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj în urma unor controale realizate în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă. Potrivit unor informaţii furnizate de medicul veterinar Vasile Chindriş, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj, în perioada precizată, în întreg judeţul, inspectorii instituţiei au controlat un număr de 50 de obiective de producere, distribuţie, depozitare, comercializare şi transport produse alimentare de origine animală. Astfel, au fost identificate o serie de neconformităţi şi anume: realizarea unor operaţiuni clandestine de depozitare carne şi produse alimentare de origine vegetală în spaţii neautorizate şi neînregistrate sanitar veterinar, punerea la vânzare a unor cantităţi de carne cu termen de valabilitate expirat, nerespectarea vecinătăţilor la produsele prezentate pentru vânzare şi supraîncarcarea vitrinelor frigorifice. Conform sursei citate, reprezentanţii DSVSA Sălaj au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 51.000 de lei şi au pus sub sechestru sanitar veterinar: 16 kilograme de piept de porc fără documente şi elemente de identificare, 14 kilograme de carne de pasăre cu termen de valabilitate expirat, 3.676 de kilograme de afine congelate fără documente de provenienţă şi 19.004 de kilograme de ciuperci fără documente şi elemente de trasabilitate.
„Produsele sechestrate au fost dirijate pentru neutralizare la firme specializate”, a precizat Vasile Chindriş.

One Thought to “Peste 22 de tone de produse alimentare au fost retrase de la comercializare”

  1. gheo

    bai fratilor de la dsv mergeti si la kaufland ca e varza carnea de seara pana dimineata sa stricat si a trebuit sa o arunc

Leave a Comment