Peste 21 de miliarde de lei pentru finalizarea lucrarilor la cladirea Finantelor

Magazin Salajean 20 octombrie 2008 0

Peste 21 de miliarde de lei pentru finalizarea lucrarilor la cladirea Finantelor

Printr-un comunicat de presa remis redactiei noastre in cursul zilei de vineri, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) face cunoscut faptul potrivit caruia conducerile institutiei amintite si Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) au aprobat bugetul si lista de investitii pentru finalizarea constructiei noului sediu al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Salaj. In acest sens, ANAF precizeaza ca vor fi alocate peste 21 de miliarde de lei vechi, astfel incat lucrarile sa fie finalizate in cel mai scurt timp. De asemenea, pe masura ce lucrarile vor avansa, fondurile vor fi disponibile pentru decontare.

Reamintim faptul ca, in urma cu cateva zile, in Zalau, deputatul Mirel Talos a decis sa distribuie o serie de carti postale in care se cerea sustinerea proiectului de finalizare a cladirii Finantelor din centrul municipiului. Se pare ca actiunea demarata de parlamentar a avut succes, astfel incat cele peste 7.000 de semnaturi adunate au ajuns pe masa ministrului Finantelor, Varujan Vosganian, care a decis sa se implice in alocarea sumei necesare finalizarii cladirii.

Contactat, deputatul Mirel Talos ne-a declarat ca interventia facuta pe langa Ministerul Finantelor este unul dintre rolurile pe care trebuie sa le aiba un parlametar, si anume, sa reprezinte interesele alegatorilor in institutiile de la Bucuresti. Cei 7.000 de zalauani care au semnat cartea postala, nu puteau sa mearga ei insisi la Ministerul Finantelor pentru a solicita fonduri pentru cladirea Finantelor Publice. De fapt, eu nu am facut altceva decat sa fiu reprezentantul lor, astfel ca am transmis un mesaj care a fost receptat, iar situatia a fost deblocata. Acesta este rolul unui parlamentar: sa reprezinte oamenii si, totodata, sa-i mobilizeze in jurul unor proiecte publice. Sper ca, pe viitor, sa colaborez cu oamenii din Zalau si in cazul altor proiecte importante pentru comunitate, ne-a mai spus Mirel Talos.

Construita in perioada 1991-1993, noua cladire a Finantelor nu este nici azi functionala. La 15 ani de la taierea panglicii pentru a fi data in folosinta, acestui colos din sticla, cu o suprafata utila de aproximativ 2.000 de metri patrati, ii lipseste sistemul de canalizare. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care, pana in prezent, noua cladire a Finantelor din plin centrul Zalaului a facut degeaba umbra pamantului. Cel putin pana acum…

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »