Peste 200 de salajeni – la Urgenta

Magazin Salajean 7 februarie 2012 0

Peste 200 de salajeni - la Urgenta

Aproape 225 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor la finele saptamanii trecute, pacientii prezentandu-se la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Ca de obicei, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 60 de persoane primind asemenea diagnostice, in timp ce 13 salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale.

Nu au lipsit nici cazurile de agresiune, trei persoane ajungand la spital dupa ce au fost implicate in conflicte degenerate in batai, in timp ce alte trei persoane au necesitat ingrijiri de specialitate dupa ce au fost implicate intr-un accident rutier.

De asemenea, zece pacienti au fost tratati pentru afectiuni ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastroenterocolite. Medicii au mai tratat trei persoane diagnosticate cu colica abdominala (doua, n.r.) si biliara (un caz, n.r.) si au ajutat 13 femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi. Obisnuitii sectiei de Urgenta

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »