Peste 200 de salajeni, angajati pe posturi subventionate

Magazin Salajean 14 mai 2010 0

Peste 200 de salajeni, angajati pe posturi subventionateAgentia Judeteana de Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj dispune, in acest an, de aproape 4,5 milioane de lei pentru stimularea agentilor economici care vor sa incadreze in munca absolventi, persoane peste 45 de ani, unici intretinatori de familie ori care mai au trei ani pana la pensionare. Dupa cum ne-a declarat Romeo Sarca, directorul institutiei.

Pana la aceasta data, AJOFM Salaj a incheiat conventii cu 190 de agenti economici, care au angajat 234 de salajeni din categoriile de mai sus. Valoarea totala a subventiei pe care societatile in cauza o vor primi de la stat depaseste 2,6 milioane de lei. Din totalul locurilor de munca astfel subventionate, 71 sunt destinate absolventilor de diverse cicluri, iar 163, persoanelor cu varste de peste 45 de ani, celor care mai au trei ani pana la pensionare, respectiv salajenilor care sunt unici intretinatori de familie, a precizat Sarca.

Potrivit legii, firmele care incadreaza in munca absolventi ai ciclului inferior al liceului ori ai scolilor de arte si meserii primesc din partea statului, timp de 12 luni, cate 500 de lei. Pentru angajarea de absolventi ai ciclului superior si ai cursurilor postliceale, angajatorul se va alege cu 600 de lei pe luna, timp de un an, iar daca creeaza un loc de munca pentru un absolvent de facultate, subventia lunara pe care o primeste ajunge la 750 de lei. In toate cazurile, angajarile trebuie facute pe perioada nedeterminata, iar absolventul nu poate fi dat afara timp de minim trei ani.

La incadrarea somerilor de peste 45 de ani si a celor unici intretinatori de familie, angajatorul va primi de la stat un stimulent lunar in valoare de 500 de lei, pe o perioada de 12 luni. Lucratorii din categoriile mentionate trebuie tinuti pe post minim doi ani. In ceea ce priveste persoanele care mai au trei ani pana pot intra in pensie, acestea nu pot fi disponibilizate pana la pensionare, in tot acest interval, patronul urmand sa beneficieze de o subventie de 500 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »