Peste 200 de bilete de tratament pentru pensionarii salajeni

Magazin Salajean 24 august 2011 0

Peste 200 de bilete de tratament pentru pensionarii salajeni

Casa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj ii asteapta pe beneficiarii biletelor de tratament sa vina si sa le ridice. Institutia a primit pentru cea de-a 12-a serie aferenta anului in curs un numar de 208 de tichete, avand ca data de intrare in statiuni zilele de 31 august si 3 septembrie. Potrivit directorului adjunct al CJP Salaj, Anamaria Pernes, dintre biletele primite pentru aceasta serie, 35 sunt gratuitati. Numele beneficiarilor au fost deja stabilite in baza punctajelor obtinute si au fost afisate atat la sediul institutiei, cat si pe site-ul www.cjpiasi.ro. In plus, beneficiarii pot fi instiintati in scris la domiciliu despre faptul ca sunt asteptati la sediul institutiei sa ridice biletele de tratament repartizate.

Biletele de tratament sunt in toate statiunile balneoclimaterice din tara, printre care se numara: Olimp, Neptun, Saturn, Felix, Predeal, Busteni, Felix, Caciulata si Herculane. In aceasta perioada, cele mai multe solicitari sunt pentru litoralul romanesc si statiunile 1 Mai, respectiv Felix. Seria a 12-a cuprinde si bilete in statiunea Bizusa pentru tratament reumatic.

Pretul biletelor de tratament variaza intre 1.450 de lei si 1.600 de lei, dar pensionarul achita pentru doua saptamani de tratament jumatate din pensia primita in ultima luna dinaintea solicitarii biletului de tratament. In cazul nevalorificarii tichetelor, acestea vor fi redistribuite catre alti doritori, pensionarul fiind nevoit sa depuna o cerere tip pe care o gaseste la institutie, sa aiba trimitere de la medicul de familie unde este mentionata afectiunea care trebuie tratata si copii xerox dupa actul de identitate plus ultimul cupon de pensie. Insa, dupa cum a mentionat Anamaria Pernes, in sezonul estival cererea este mare, nefiind inregistrate bilete nevalorificate.

De la inceputul anului si pana in prezent, 3.248 de pensionari salajeni au solicitat bilete de tratament in statiunile balneare din tara. Insa, doar o parte dintre acestia, respectiv 1.852 de persoane, au beneficiat pana la aceasta data de tichete.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »