Peste 200 de bilete de tratament in aprilie

Magazin Salajean 12 aprilie 2010 0

Peste 200 de bilete de tratament in apriliePeste 200 de bilete de tratament au fost alocate, pentru luna aprilie, Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj. Asta pentru ca, incepand cu data de 30 martie, Casa Nationala de Pensii elibereaza biletele de tratament balnear ale societatilor comerciale cu care a incheiat contracte pentru anul in curs. Potrivit directorului coordonator adjunct al CJP Salaj, Anamaria Pernes, perioada pentru care se elibereaza cele 215 bilete de tratament balnear este de 17-20 aprilie. Cererile trebuie depuse cu cel putin 40 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicita bilet.

Incasarea si ridicarea biletelor de tratament se face pana cel tarziu inainte cu zece zile de inceperea seriei, dupa care se trece la redistribuirea biletelor aprobate si neridicate, ne-a spus Anamaria Pernes. Pe langa cele 215 bilete, CJP Salaj urmeaza sa elibereze inca 206 bilete de tratament balnear cu plecare in zilele de 5-7 mai. Biletele primite sunt pentru statiunile: Felix, Bizusa, Baile Herculane, 1 Mai, Moneasa, Geoagiu, Olanesti, Buzias, Baile Herculane, Covasna, Tusnad, Singeorz Bai, Turda, Slanic Moldova, Stana de Vale, Tinca si Ocna Sugatag, precum si in alte statiuni din tara.

De la inceputul lunii februarie si pana vineri, peste 1.500 de pensionari salajeni au depus cereri pentru a obtine un loc in statiunile balneare din tara. Insa doar 237 de pensionari au avut norocul, pana in prezent, de a pleca la tratament intr-o astfel de statiune. Totusi, cu toate ca biletele repartizate sunt de trei ori mai putine fata de cererile depuse de pensionari, luna trecuta au ramas nerepartizate 55 de bilete de tratament. Anamaria Pernes spune ca exista o explicatie. Cele 55 de bilete nerepartizate au fost primite cu plecare in data 30 martie. Fiind perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, pensionarii nu si-au depus cerere. Acestea vor fi, probabil, realocate pana la finele anului in curs, a mentionat directorul coordonator adjunct al CJP Salaj.

Lista finala de acordare a biletelor se va face in functie de punctajele obtinute de pensionarii inscrisi, dupa aplicarea grilei de calcul, in ordine descrescatoare. Criteriile specifice de acordare a biletelor de tratament balnear pentru pensionari, cu suportarea unei contributii individuale sunt urmatoarele: daca a beneficiat de bilet de tratament balnear in ultimii doi ani (diferentiat pentru sezon si extrasezon), categoria de pensie a beneficiarului si cuantumul pensiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »