Peste 20.000 de salajeni vor beneficia de recalcularea pensiilor

Magazin Salajean 25 septembrie 2008 0

Peste 20.000 de salajeni vor beneficia de recalcularea pensiilorCamera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul privind recalcularea pensiilor pentru persoanele care au lucrat in conditii grele. Astfel, pensionarii care au fost incadrati in grupa I de munca vor beneficia de o majorare cu 50 la suta a punctului de pensie, iar cei din grupa a II-a de o marire de 25 la suta. Prevederile Legii vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2009.

Potrivit directorului Casei Judetene de Pensii Salaj, Florian But, in evidentele institutiei, la ora actuala exista peste 20.000 de pensionari salajeni incadrati in grupa I si II de munca, si care vor beneficia de pe urma proiectului privind recalcularea pensiilor.

Proiectul de lege a fost initiat de parlamentarii PDL si prevede o crestere de 50 la suta a punctului de pensie pentru cei incadrati in grupa intai de munca si reducerea cu 50 la suta a varstei de pensionare. Astfel, la un an de munca se reduce varsta de pensionare cu 6 luni.

Pentru grupa a doua de munca este prevazuta o crestere de 25 la suta a punctului de pensie si o reducere a varstei de pensionare cu 25 la suta. Astfel, la un an de munca, se reduce varsta de pensionare cu 3 luni.

Aceste majorari ale punctului de pensie trebuie sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2009. Potrivit procedurii legislative, dupa ce a fost adoptata Camera Deputatilor, Legea spre promulgare la presedintele Traian Basescu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »