Peste 2 milioane de lei din pasapoarte si inmatriculari

Magazin Salajean 13 octombrie 2010 0

Peste 2 milioane de lei din pasapoarte si inmatriculariSalajenii au contribuit la bugetul statului, in primele noua luni ale acestui an, cu peste 1,44 milioane de lei, bani reprezentand taxa de eliberare a pasapoartelor perceputa de catre Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple din cadrul Institutiei Prefectului Salaj. Potrivit prefectului Alexandru Vegh, din totalul celor 5.824 de persoane care au solicitat eliberarea acestor documente, mai mult de jumatate (52,2 la suta) au optat pentru pasapoartele electronice, valabile timp de cinci ani, iar ceilalti au platit pentru pasapoarte temporare, al caror termen de valabilitate este de doar un an.

In ceea ce priveste situatiile lunare, a mai spus reprezentantul Guvernului in teritoriu, cele mai multe acte de calatorie au fost eliberate in luna august, respectiv 1.214, dintre care 51,3 la suta sunt biometrice.

Sumei amintite i se adauga alti 775.000 lei, incasati in perioada ianuarie-septembrie la bugetul statului din eliberarea placilor cu numere de inmatriculare.

Atat banii obtinuti din eliberarea pasapoartelor, cat si cei incasati din inmatricularile autovehiculelor sunt virati la bugetul statului. S-ar impune o modificare a Codului Fiscal, astfel incat o cota parte din respectivele incasari sa fie repartizate prefecturilor, pentru modernizarea spatiilor in care functioneaza respectivele directii si pentru asigurarea cheltuielilor de functionare a acestora, considera prefectul de Salaj.

Acesta a mai precizat ca de la inceputul anului au fost examinati in vederea obtinerii permisului auto peste 9.000 de salajeni, fata de aproape 13.500 in aceeasi perioada din 2009. In schimb, procentul promovabilitatii a fost net superior in 2010, ajungand la 32,4 la suta, de la 27,8 la suta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »