Peste 2.700 de zalauani, fara identitate

Magazin Salajean 13 septembrie 2011 0

Peste 2.700 de zalauani, fara identitate

Peste 2.200 de persoane din Zalau sunt inregistrate in evidenta administratiei locale, in septembrie 2011, ca avand actele de identitate expirate, in timp ce alte aproape 500 de persoane nu au avut niciodata asemenea documente, desi au implinit 14 ani, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan. „Intre cei care au actele expirate, se numara 780 de persoane carora documentele respective le-au expirat de peste doi ani, dar care intarzie in a se prezenta pentru schimbarea lor”, a declarat purtatorul de cuvant.

Printre persoanele ale caror acte de identitate au expirat se numara numerosi zalauani care s-au stabilit in strainatate si nu utilizeaza buletinul in mod curent, persoane care si-au pierdut certificatele de stare civila, dar si persoane de etnie roma.

Amenda aplicata de autoritati pentru pierderea actului de identitate sau expirarea acestuia, fara refacerea lui, este cuprinsa intre 40 si 80 de lei. „In acest an, au fost aplicate patru amenzi pentru pierderea actului de identitate, in valoare de 350 de lei, iar alte 323 de persoane au primit avertismente”, a declarat Manuela Ghiurutan.

Potrivit sursei citate, cei care au implinit 14 ani au obligatia de a solicita autoritatilor eliberarea actelor de identitate, in timp ce persoanele ce au carti de identitate ce se apropie de termenul de expirare sunt obligate ca inainte cu 15 zile de expirare sa se prezinte pentru preschimbarea actului respectiv intr-unul nou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »