Peste 18 hectare de teren scoase din circuitul agricol pentru soseaua de centura

Magazin Salajean 16 mai 2007 0

Alexandru Lakatos, directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Salaj a afirmat ca de la inceputul anului si pana acum au fost scosi din circuitul agricol aproximativ 220.000 metri patrati de teren pentru constructia soselei de centura.

Scoaterea din circuitul agricol a fost efectuata prin avize obtinute in acest sens de proprietarii de teren, persoane juridice si fizice. Cele 65 de avize depuse la OCPI vizeaza circa 188.000 de metri patrati de teren aflat in municipiul Zalau, pe suprafata respectiva urmand sa fie construita soseaua de centura.

In restul oraselor din judet nu a fost scos teren din circuitul agricol, dar, in schimb, in comune cetatenii au solicitat acest lucru pentru a-si putea construi ferme si crescatorii de animale, a mai spus Lakatos. Comunele unde proprietarii au dorit scoaterea unei portiuni de teren din circuitul agriol sunt: Valcau de Jos (1.265 de metri , pentru amenajarea unei ferme de bovine); Galgau (5.600 metri patrati pentru amenajarea unei ferme de ovine); Nusfalau (520 metri patrati pentru constructia unei ferme de ovine); Letca (o suprafata de 6.900 metri patrati pentru ridicarea unui solar de legume) si Varsolt (9.995 metri patrati, destinati carierei de argila a SC Cemacon SA Zalau).

Scoaterea din circuitul agricol este reglementata prin Ordinul comun al Ministerului Adiministratiei si Internelor si al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale 897/798 din 7/16 septembrie 2005.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »