Peste 15.000 de salajeni sunt asteptati la Masurisul de la Pria

Magazin Salajean 11 mai 2012 0

Peste 15.000 de salajeni sunt asteptati la Masurisul de la PriaAutoritatile locale ale comunei Cizer fac, la aceasta data, ultimele pregatiri pentru organizarea traditionalei serbari Masurisul Oilor de la Pria. Duminica, de la ora 11, va fi oficiata o slujba religioasa pentru sfintirea turmelor de catre preotii din comuna, dupa care va debuta cea de-a 45-a editie a acestei sarbatori pastorale, atat de asteptate de localnici, salajeni si nu numai. La Masurisul oilor de la Pria, conform unei vechi traditii, va fi marcata iesirea oilor la Magura si masurarea laptelui.

Potrivit informatiilor furnizate de viceprimarul comunei Cizer, Liviu Nicolae Farcas, la acest eveniment vor fi prezente doar doua turme de oi, celelalte fiind distribuite pe diferite pasuni ale comunei. La spectacolul artistic (coordonat de interpretul de muzica populara Vasile Coca) pregatit pentru acest eveniment, vor participa solistii Cosmin Marta cu formatia, Florica Tomoioaga, Vasile Coca, Calin Crisan, Lucian Dragan, Radu Mates, Adi Balint, Adriana Hagau si ansamblurile Cizereana si Ausana. Oaspetii vor putea admira si achizitiona de la Pria produse realizate de mesteri populari salajeni si din zona Huedinului care vor expune aici diferite obiecte traditionale. Totodata isi vor putea achizitiona diferite obiecte de la cei 35 de comercianti care si-au anuntat prezenta la Pria, precum si cas de oaie produs de proprietarii de stane din comuna. Edilul ne-a informat ca administratia locala face ultimele demersuri pentru pregatirea locului de desfasurare a serbarii, care va avea loc in Purcareasa la poalele Magurii Priei. Cu 27 de beneficiari ai sprijinului financiar acordat prin Legea 416/2001 se coseste de-o parte si de alta a drumului, a poienitei si se amenajeaza scena.

Organizatorii traditionalei manifestari sunt: Consiliul Local si Primaria Cizer, Consiliul Judetean Salaj, Centrul de Cultura si Arta al judetului Salaj si postul de televiziune HoraTV. In locul amenajat pentru derularea sarbatorii, la poalele Magurii Priei, sunt asteptate, dupa cum a estimat Nicolae Farcas, peste 15.000 de persoane. Administratia locala a prevazut din bugetul local suma de 20.000 de lei, necesara bunei desfasurari a Masurisului, fond la care subscriu si cativa sponsori din zona.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »