Peste 100 de fracturi, pneumonii si bronsite la Urgenta

Magazin Salajean 12 februarie 2008 0

Cu toate ca numarul salajenilor care s-au prezentat la Urgenta in week-end a fost mai scazut decat cel inregistrat cu o saptamana in urma, cazurile pe care le-au avut de tratat cadrele medicale raman la aproape 300. Dintre ele, cele mai numeroase sunt fracturile, plagile si traumatismele – 54, urmate de alte 50 de cazuri de afectiuni de sezon. Astfel, Codruta Puscas, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Salaj – Zalau, ne-a declarat ca din cele 50 de cazuri de pneumonii, viroze si bronsite, 29 au fost inregistrate la copii. Am avut 50 de cazuri care au ajuns la Urgenta si au fost diagnosticate cu afectiuni de sezon. Dintre pacienti, 29 au fost copii, iar restul adulti. Diagnosticele puse sunt pneumonii acute – zece, bronsite – 17, viroze si amigdalite, a spus Codruta Puscas

Potrivit sursei citate, data fiind gravitatea cazurilor, a fost necesara spitalizarea a sapte dintre pacientii cu boli ale aparatului respirator.

Tot la sfarsitul saptamanii trecute, la Urgenta au mai fost adusi 17 salajeni cu gastro-duodenite si gastrite, in timp ce patru pacienti au fost diagnosticati cu politraumatisme cauzate de incaierari sau de accidente rutiere.

Week-end-ul a avut si zece cazuri fericite, dat fiind ca la Spitalul de Urgenta s-au nascut zece bebelusi.

In total, au fost internati pentru supraveghere medicala 74 de bolnavi, dintr-un total de 284 de persoane cate au venit la Urgenta in cele trei zile ale sfarsitului de saptamana.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »