Peste 10.000 de persoane vaccinate antigripal

Magazin Salajean 5 decembrie 2006 0

Peste 10.000 de persoane vaccinate antigripal Campania de vaccinare antigripala gratutita demarata de Ministerul Sanatatii Publice se apropie de sfarsit. De la inceputul campaniei si pana in momentul de fata au fost primite de catre Autoritatea de Sanatate Publica 10.800 de doze de vaccin, in trei transe. In prima transa au fost primite 3.400 de doze, in a doua transa 2.400, iar in a treia transa au fost receptionate 5.000 de doze. Dr. Sanda Stanca, directorul adjunct al ASP Salaj, ne-a declarat ca in perioada 16 octombrie – 3 decembrie au fost vaccinate 10.200 de persoane.In cursul zilei de ieri, 4 decembrie a fost primita si ultima transa, care reprezinta 2.200 de doze de vaccinuri antigripale. Cele 2.200 de doze vor fi distribuite medicilor de familie, pentru grupele de risc, respectiv: adulti si copii cu afectiuni medicale cronice, pulmonare sau cardiaco-vasculare – inclusiv copii cu astm; *adulti si copii care au necesitat dispensarizare medicala in ultimul an, din cauza unor boli cronice – inclusiv diabet zaharat, disfunctii renale, hemoglobinopatii sau imunosupresie – inclusiv indusa medicamentos; *persoane in varsta de peste 60 de ani.

In prima transa au fost vaccinati 1.838 de adulti si copii, persoanele institutionalizate si salariatii institutiilor de ocrotire, precum si cele sapte persoane infectate cu virusul HIV. Din a doua transa de 2.400 de doze au fost vaccinate grupele mai sus mentionate, prin cabinetele de familie. De asemenea, au fost vaccinate in a treia transa medicii, cadrele sanitare medii si personalul auxiliar din spitale si alte institutii medicale.

Va reamintim ca aceasta campanie de vaccinare antigripala gratutita a inceput in 15 octombrie si se va desfasura pana la data de 31 decembrie 2006, cu posibilitatea extinderii si in luna ianuarie 2007.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »