Peste 1.500 de pensionari salajeni solicita bilete de tratament

Magazin Salajean 5 aprilie 2012 0

Peste 1.500 de pensionari salajeni solicita bilete de tratamentPeste 1.500 de pensionari salajeni au depus, in acest an, solicitari pentru obtinerea biletelor de tratament in statiunile balneare din tara. La aceasta data sunt disponibile, insa, doar biletele pentru statiunile Societatii Comerciale de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca (TBRCM), detinuta de Casa Nationala de Pensii. Pentru un astfel de bilet, pensionarii si asiguratii din sistem trebuie sa achite jumatate din pensia acordata in luna anterioara plecarii in sejur.

Directorul adjunct al Casei Judetene de Pensii Salaj, Anamaria Pernes, a declarat ca pentru a doua serie de repartizarea biletelor de tratament balnear, in perioada 6-8 aprilie, au fost puse la dispozitia solicitantilor 39 de bilete. Listele cu cei care au solicitat si primit bilete de tratament in aceasta serie sunt asteptate la sediul institutiei pentru ridicarea lor. Pana la aceasta data au ramas nealocate un numar de trei bilete, respectiv doua la Amara si unul la Geaogiu, fiindca nu am avut cereri inregistrate pentru aceste destinatii. Cei interesati se pot prezenta, pana cel tarziu in ziua anterioara plecarii in sejur, pentru cumpararea acestor bilete. De asemenea, in cazul in care cei selectati refuza sa plece in sejur, aceste bilete vor fi scoase la vanzare, ne-a declarat, ieri, Anamaria Pernes.

Potrivit sursei citate, in prima serie de repartizare a biletelor de tratament, desfasurata luna trecuta, au fost alocate si repartizate 102 bilete de tratament in statiunile TBRCM. Pentru biletele de tratament in statiunile private din tara se asteapta contractarile realizate de Casa Nationala de Pensii, cel mai probabil incepand cu urmatoarea serie.

Casa de Pensii Salaj a transmis catre centru, in luna trecuta, toate cererile depuse de catre pensionari pentru obtinerea de bilete de tratament. Beneficiarii sunt selectati in functie de punctajul obtinut si de statiunile pentru care au optat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »