Peste 1.500 de liceeni primesc burse de 180 de lei lunar

Magazin Salajean 29 octombrie 2010 0

Peste 1.500 de liceeni primesc burse de 180 de lei lunar

Nu mai putin de 1.580 de tineri care invata in liceele din judetul Salaj vor primi burse sociale de la stat prin programul Bani de liceu. In peste 680 din cazuri, acest ajutor reprezinta unica sursa de venit pentru familiile din care provin.

Toti elevii din judetul Salaj, care si-au depus dosare pentru programul Bani de liceu, vor primi o bursa lunara de 180 de lei. Potrivit inspectorului general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, este vorba de 1.580 de elevi care provin din familii sarace si al caror venit pe membru de familie nu depaseste 150 de lei. Sunt insa si liceeni ai caror parinti nu au niciun fel de venit, majoritatea provenind din mediul rural. In aceasta situatie se afla aproximativ 680 de tineri care spera sa se descurce, anul acesta scolar, cu bursa acordata prin program.

In unitatile de invatamant din judet sunt inscrisi, pentru anul scolar in curs, aproximativ 11.000 de elevi de liceu. In sapte din cele 20 de unitati liceale, s-au inregistrat pentru bursa Bani de liceu cel putin 100 de solicitanti. Cele mai multe dosare pentru acest ajutor au fost depuse de catre elevii Colegiului Tehnic Iuliu Maniu Simleu Silvaniei, respectiv 148 de solicitanti, urmati indeaproape de catre liceenii Grupului Scolar Gheorghe Pop de Basesti Cehu Silvaniei, cu 139 de solicitanti.

Si anul trecut au beneficiat de bursa Bani de liceu, in valoare de 180 de lei, nu mai putin de 1.573 de liceeni din judetul Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »