Peste 1.300 de pensionari salajeni vor primi ajutorul pentru sotul supravietuitor

Magazin Salajean 6 februarie 2008 0

Peste 1.300 de pensionari salajeni vor primi ajutorul pentru sotul supravietuitorPeste 2.000 de pensionari vaduvi din Salaj au trecut deja pragul Casei Judetene de Pensii (CJP) pentru a solicita ajutorul ce se acorda incepand cu 1 ianuarie sotului supravietuitor. Dintre acestia, mai mult de 1.300 au indeplinit conditiile cerute de lege pentru a primi ajutorul, avand totodata dosarul complet cu actele necesare. De la intrarea in vigoare a legii si pana in prezent peste 2.000 de pensionari au venit la noi, 1.360 dintre ei fiind deja inregistrati pentru a li se putea plati ajutorul cuvenit sotului supravietuitor, a declarat ieri Dumitru Bojan, directorul CJP Salaj. Asa cum ziarul nostru a scris deja, din cauza numarului mare de solicitanti, institutia a fost nevoita sa organizeze puncte suplimentare de preluare a cererilor.

Pentru cei care nu stiu inca, acest ajutor se acorda conform unei prevederi legale intrate in vigoare de la 1 ianuarie 2008, pentru pensionarii vaduvi care au fost casatoriti minim cinci ani, iar sotul sau sotia decedata avea calitatea de pensionar. Conform noilor prevederi legale, pensionarii vaduvi care au fost casatoriti mai mult de 10 ani si au venituri lunare mai mici de 364 lei primesc un ajutor lunar de 113 de lei, in vreme ce fostii agricultori cu venituri mai mici de 140 de lei primesc un ajutor lunar de 44 de lei. Daca durata casatoriei cu sotul pensionar decedat este cuprinsa intre 5 si 10 ani, ajutorul se diminueaza proportional.

In alta ordine de idei, tot ieri, Dumitru Bojan a precizat ca numarul de angajati ai CJP va fi suplimentat, pentru o perioada determinata, cu sapte posturi. Speram ca incepand cu data de 20 februarie sa angajam, pe o perioada determinata, sapte persoane. Suplimentarea numarului de angajati este necesara deoarece se reia activitatea de prelucrare a carnetelor de munca. Mai avem in lucru circa 4.000 de carnete, dupa care vom incepe scanarea lor, a afirmat sursa citata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »