Peste 1.000 de masini ridicate de pe interzis

Magazin Salajean 16 noiembrie 2010 2

Peste 1.000 de masini ridicate de pe interzis

Soferii ghinionisti care au parcat pe interzis si s-au trezit, anul acesta, cu masinile ridicate de catre firma cu care municipalitatea are incheiat contractul pentru prestarea serviciilor de ridicare, transport si depozitare a autovehiculelor, au avut de platit taxe si amenzi substantiale pentru recuperarea masinilor. In aceasta situatie s-au aflat peste 1.000 de proprietari de autovehicule, care au fost nevoiti sa scoata din buzunare cel putin 100 de lei, in conditiile in care masina nici nu a fost dusa inca in parc. Aceeasi vesnica problema: masini multe, parcari cu pipeta.

Peste 1.000 de salajeni care au parcat ori stationat neregulamentar pe strazile din municipiu s-au trezit cu masinile ridicate, in cursul acestui an, de catre firma cu care municipalitatea are incheiat contractul pentru prestarea serviciilor de ridicare, transport si depozitare a autovehiculelor. Cele mai multe masini stationate neregulamentar au fost ridicate din zonele strada Dumbrava, zona de acces la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, strada Sfanta Vineri, strada Tudor Vladimirescu si in spate la Zahana.

Taxe si amenzi usturatoare

Purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Zalau, Manuela Ghiurutan, a declarat ca in cursul anului 2010, pana la sfarsitul lunii octombrie, au fost ridicate 1.006 autovehicule stationate nere-gulamentar, din care 700 au fost transportate in parcul auto, situat in municipiul Zalau, in incinta Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalau. Inspectorii Serviciului Corp Control, Privatizare din cadrul Primariei municipiului Zalau au intocmit 166 de procese verbale de constatare a contraventiei, din care 65 de procese verbale cu amenda, iar restul, procese verbale cu avertisment. Valoarea totala a amenzilor aplicate este de 16.550 de lei, a declarat purtatorul de cuvant.

Insa la aceste sanctiuni aplicate se adauga si tarifele practicate de firma contractata de Primaria municipala pentru prestarea serviciilor de ridicare, transport si depozitare a autovehiculelor. Mai precis, proprietarii autoturismelor trebuie sa achite pentru recuperarea masinii un tarif de ridicare autovehicul, fara transport, de 100 de lei. Suma de dubleaza pentru autovehiculele ridicate si transportate in parc, iar tariful de depozitare se calculeaza la ora.

Altii la rand… cu sanctiuni

Sumele nu se opresc aici. Pentru oprirea, stationarea sau parcarea pe domeniul public, adica in statiile de autobuz, in spatiile verzi, in statiile de taxi, soferii salajeni pot fi amendati cu sume de pana la 500 de lei de catre politistii comunitari. Potrivit purtatorului de cuvant al municipalitatii, sanctiunea prevazuta pentru incalcarea prevederilor art. 5 lit. d din H.C.L. nr. 170/2007, circulatia sau parcarea autovehiculelor, remorcilor sau a oricarui tip de vehicul pe zonele verzi din cartierele de locuinte, trotuare, parcuri sau gradini publice este cuprinsa intre 250 si 500 de lei, cu posibilitatea achitarii in 48 de ore a jumatate din minimul amenzii, agentul constatator putand dispune dupa caz si masura de ridicare a autovehiculului.

Parcari cu pipeta

O problema cu care se confrunta nu doar cetatenii din municipiu o reprezinta locurile de parcare inferioare numarului de autovehicule detinute de catre acestia. In cursul acestui an, municipalitatea a amenajat peste 300 de locuri de parcare, majoritatea in cartierul Dumbrava, astfel incat, la ora actuala, in Zalau exista 3.942 de locuri de parcare. Comparativ cu numarul de autoturisme existente in municipiu, aceste locuri de parcare sunt insuficiente. Seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Salaj, Remus Stanciu, informeaza ca la data de 29 septembrie, existau in municipiu 19.729 de autoturisme. Punand la socoteala toate autovehiculele, numarul se ridica la aproximativ 25.000 de masini.

Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport, depozitare, paza si eliberare a autovehiculelor si/sau remorcilor stationate neregulamentar pe domeniul public al municipiului Zalau, aprobat prin HCL nr. 86, din 02.04.2007, astfel:

– tarif de ridicare autovehicul (fara transport)

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. prada 16 mai 2013 at 12:08 - Reply

    vulturii…

  2. ALEXIA 29 noiembrie 2016 at 22:18 - Reply

    ALEXIA JUKOWSKI 123
    ALEXIA JUKOWSKI 123
    ALEXIA JUKOWSKI 123

Lasa un Raspuns »