Peste 1.000 de bilete de tratament in plus

Magazin Salajean 20 septembrie 2007 0

Peste 1.000 de bilete de tratament in plus

Aproape 4.000 de bilete de tratament au fost repartizate de Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) pe anul 2007, pentru pensionarii salajeni.

Potrivit sefului Servicu Cotizare, din cadrul Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj, Maria Tiriac, numarul de cereri inregistrate de la inceputul acestui an este de 6.653, din care 374 sunt pentru luna octombrie. Totodata, Tiriac a specificat faptul ca de la inceputul anului si pana acum au fost distribuite 2.894 de bilete de tratament, din care 226 au fost pentru luna septembrie.

Pe fondul numarului mare de cereri primite de la pensionari, CJP Salaj a cerut o suplimentare a biletelor de tratament cu 1.122. Cele mai multe solicitari au fost pentru statiunile Felix, Bizusa, Covasna, Sovata, Baile Herculane, 1 Mai, Caciulata, Geoagiu, Moneasa, Ocna Sugatag, Buzias si Olanesti.

Cea de-a XV-a serie de eliberare a biletelor de tratament va incepe in data de 17 septembrie si se va termina in 4 octombrie.

Precizari la pensiile de urmas

Referitor la termenele de depunere a adeverintelor care confirma continuarea studiilor de catre elevii si studentii beneficiari ai pensiilor de urmas, Maria Tiriac a spus ca, pentru anul 2007-2008 sunt urmatoarele: pentru elevi in perioada 15 septembrie – 6 octombrie, cu numar de inregistrare datat dupa 15 septembrie.

In schimb, pentru studentii beneficiar de aceast ajutor de urmas, perioada de depunere a adeverintelor este 1 – 6 octombrie 2007.

Conducerea CJP Salaj anunta ca adeverinta la care se anexeaza cuponul de pensie trebuie sa cuprinda cateva documente, si anume: denumirea institutiei la care invata; numele si prenumele beneficiarului; codul numeric personal; tipul de invatamant; anul de studiu 2007-2008 si durata studiilor (asta pentru adeverintele eliberate de institutiile invatamantului universitar).

Beneficiarii pensiilor de urmas care urmeaza invatamantul fara frecventa si cel la distanta, pe langa adeverinta, cupon de pensie vor prezenta si o declaratie pe propria raspundere cum ca nu realizeaza venituri mai mari de o patrime din salariul mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului de asigurari sociale de stat.

Conducerea CJP Salaj face insa precizarea ca, in perioada masteratului, copilul urmas nu mai este indreptatit la pensie.

Programul cu publicul pentru predarea actelor se desfasoara in zilele de luni, miercuri si joi, intre orele 8-15.30, la ghiseul nr.4 din cadrul institutiei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »