Permisele salajenilor de port arma, la control!

Magazin Salajean 27 august 2010 0

Permisele salajenilor de port arma, la control!

Salajenii care au permis de port arma intra in atentia politistilor. Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj anunta ca, incepand din 15 septembrie, vor face verificari privind respectarea legalitatii regimului armelor si munitiilor in cadrul actiunii de vizare a permiselor.

Peste 1.000 de salajeni au permis de detinere, port sau folosire a armelor. Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Salaj, Maria Cristea, aceste persoane autorizate pentru detinerea, portul si folosirea armelor si munitiilor trebuie sa se prezinte o data la cinci ani, la unitatile de politie specializate, respectiv la structurile de arme, explozivi si substante periculoase, pentru vizarea permisului de arma. La nivelul judetului Salaj, sunt inregistrate in evidentele Politiei 1.049 de persoane fizice autorizate pentru detinerea, portul sau folosirea armelor, dintre care 695 pentru arme letale, iar 354 pentru arme neletale – de autoaparare si tir spotiv. In cadrul actiunii insa, doar 18 persoane detinatoare de arme si munitii urmeaza a se prezenta pentru viza. Este vorba de persoanele carora li s-a aplicat ultima viza in anul 2005 sau a caror documente au fost eliberate in acelasi an, a declarat purtatorul de cuvant.

Actiunea de vizare a permiselor de arma tip A, care confera doar dreptul de detinere si tip B, care confera dreptul de port si folosire, precum si a atestatelor de colectionar se va desfasura, la nivel national, in perioada 15 septembrie – 15 noiembrie. Prin aceasta actiune se doreste verificarea indeplinirii conditiilor care au stat la baza acordarii autorizarii persoanelor fizice sa detina, sa poarte si sa foloseasca arme letale si neletale supuse autorizarii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »