Permise de conducere noi, cu afectiunile de sanatate la vedere

Magazin Salajean 24 mai 2012 0

Permise de conducere noi, cu afectiunile de sanatate la vedereCei aproape 75.000 de salajeni care detin la ora actuala permise de conducere vor primi, incepand de anul viitor, noi documente in care vor fi publicate informatii despre starea de sanatate, dar si restrictiile in functie de fisa medicala a soferului. Numai la nivelul judetului sunt aproape 200 de soferi care detin permise de conducere desi starea de sanatate nu le permite sa iasa in siguranta in trafic la volanul autoturismelor.

Schimbarea permiselor de conducere urmareste alinierea la normele Uniunii Europene. Seful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Salaj, Remus Stanciu, a declarat ca urmeaza sa primeasca in aceste zile directiva europeana privind noile documente.

Noul permis de conducere va fi pus in circulatie incepand cu data de 19 ianuarie 2013, permisele eliberate pana la aceasta data fiind valabile pana la expirarea perioadei de valabilitate a acestora. La preschimbarea permisului, soferii vor fi supusi unei vizite medicale obligatorii, in urma careia se vor stabili restrictiile valabile in cazul fiecarui conducator auto. Pe noile permise se va preciza si daca autoturismul a suferit modificari din cauza starii de sanatate a conducatorilor auto.

Ultima analiza efectuata de autoritati pentru depistarea salajenilor cu afectiuni de sanatate incompatibile cu sofatul a scos la ilveala aproape 200 de persoane suferind de astfel de probleme de sanatate. La aceasta data avem in evidente 197 de persoane depistate ca detin permise de conducere desi sufera de afectiuni incompatibile cu sofatul. Dintre acestea, opt au fost declarate inapte de catre medicii specialisti, pentru a iesi in trafic, 18 au ramas fara permise fiind retrase de catre organele de politie, 11 persoane au decedat, iar sase au fost declarate apte sa urce la volan, ne-a declarat Remus Stanciu.

La aceasta data, 74.880 de salajeni detin permise de conducere, majoritatea conducatorilor auto, respectiv 51.434 fiind barbati. Pe categorii de varsta, 2.463 de persoane au varste intre 18 si 20 de ani, 19.200 au intre 21 si 30 de ani, 34.757 de salajeni cu permise de conducere au varste intre 31 si 50 de ani, iar 16.586 au varste intre 51 si 70 de ani. De asemenea, patru adolescenti cu varste de 16 si 17 ani au obtinut permisul de conducere la categoria A1. La polul opus, sunt 1.870 de salajeni cu varste de peste 70 de ani care au permise auto.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »