Pericolul producerii de inundatii a trecut

Magazin Salajean 6 martie 2007 0

In cursul zilei de sambata, catre Institutia Prefectului Judetului Salaj a fost transmisa o atentionare meteorologica (cod galben) pentru intervalul 3 martie, ora 20 – 4 martie, ora 8 privind posibilitatea inregistrarii unor averse, descarcari electrice, intensificari de vant, fenomene care, temporar, pot deveni periculoase pentru anumite activitati. De asemenea, a fost transmisa si o avertizare hidrologica (cod galben)pentru intervalul 3 martie, ora 12 – 5 martie, ora 12 privind posibilitatea inregistrarii unor cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raul Somes. Potrivit unei informari facute ieri de catre Institutia Prefectului, ca urmare a avertizarilor amintite, s-au luat toate masurile de monitorizare a situatiei pe raul Somes si, totodata, de informare a comitetelor locale pentru situatii de urgenta din zona vizata privind posibilitatea producerii unor situatii deosebite. Astfel, conform datelor inregistrate in urma monitorizarilor efectuate de Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Salaj, precum si din informatiile transmise de unitatile administrativ-teritoriale situate pe Valea Somesului catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Salaj, situatia reala a fost urmatoarea: in cursul noptii de 3 – 4 martie, la ora 24, la statia hidrologica Rastoci, situata pe raul Somes, cota de atentie a fost depasita cu 7 cm, iar in data de 4 martie, ora 06, raul Somes era cu 40 de centimetri sub cota de atentie. Conform informarii remise de Institutia Prefectului, inca din cursul diminetii de duminica, potrivit masuratorilor efectuate de S.G.A. Salaj, cotele apelor raului Somes au fost in continua scadere, neexistand pericolul producerii unor inundatii. Ca atare, in perioada 3 – 4 martie, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, pe Valea Somesului nu s-au produs revarsari ale raului si, de asemenea, nu au existat suprafete de teren inundate pe teritoriul judetului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »