Periceiul beneficiaza de noi programe edilitare

Magazin Salajean 26 ianuarie 2009 0

Periceiul beneficiaza de noi programe edilitare

Anul 2009 a adus in atentia edililor din Pericei, noi programe de dezvoltare a infrastructurii comunei si de reabilitare a catorva constructii deja existente.

Daca anul precedent a insemnat si darea in folosinta a salii de sport construita prin intermediul Centrului National de Investitii, lucrarile ce vizeaza compartimentul educational al comunei vor continua si in acest an. Astfel ca, la sfarsitul anului 2008 s-a licitat pentru construirea unei centrale termice pentru scoala in valoare de aproximativ 165 mii de lei, proiect ce va fi demarat in acest an, urmand a se accesa fonduri pentru mansardarea si izolarea termica a acesteia.

Incercam sa cream un spatiu pentru functionarea unei cantine scolare. Prin acest proiect de mansardare a acoperisului scolii, se urmareste si amenajarea unei sali unde elevii vor putea sa-si efectueze temele sau sa desfasoare alte activitatii cu implicatii scolare. Vom crea un cadru in care copiii vor putea invata intr-un mediu mult mai placut, creat dupa sistemul occidental, a declarat viceprimarul Tibor Jozsa. Totodata se va trece si la finalizarea gardului imprejmuitor al scolii, la amenajarea spatiului verde si la asfaltarea curtii.

Si terenul de sport al comunei va beneficia de o reamenajare, aceasta implicand construirea unor vestiare si a unor grupuri sanitare.

Tot din informatiile viceprimarului comunei Pericei se desprinde faptul ca si iluminatul public va suferi imbunatatiri, in acest scop fiind deja achizitionate 60 de corpuri de iluminat economice care pot oferi acelasi grad de luminozitate cu un consum redus de energie electrica.

Programul de introducere a canalizarii prin societatea executoare SC TIM SA din Cluj Napoca, se va finaliza in acest an prin implementarea tehnologiei vacumatice, aceasta realizandu-se in premiera in judet, investitia ridicandu-se la suma de un milion de euro.

Amenajarea parcului central pentru care deja s-au demarat lucrarile, vizeaza si extinderea acestuia. Acest proiect va include si amenajarea malurilor raului Crasna, prin crearea unui loc de agrement. In acest scop se va construi un dig de beton ce va bloca partial cursul de apa, drenand aluviunile. Digul are doua roluri, unul de a oferi suportul desfasurarii unor activitati de agrement (pescuitul sau chiar unele sporturi nautice) si altul de a proteja podul de a se adanci in aluviuni.

Implementarea proiectului pentru colectarea deseurilor selective din microregiunea Valea Crasnei va pune la dispozitia comunei Pericei si a satelor incluse in acest proiect doua autospeciale ce vor putea ridica deseurile din arealul microregiunii. In acest scop s-au amenajat in Pericei patru puncte de colectare selectiva a deseurilor, urmand a fi distribuite gospodariilor un numar de 1.300 de euro-pubele.

Anul in curs va cuprinde si lucrari de reabilitare a carosabilului din localitatea Badacin.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »