Pentru reabilitarea termica: Asociatiile de proprietari – eligibile pentru creditare daca nu au rate

Magazin Salajean 26 august 2011 0

Pentru reabilitarea termica: Asociatiile de proprietari – eligibile pentru creditare daca nu au rate

Guvernul a modificat normele metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta 69/2010 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit. Astfel, lucrarile de reabilitare termica eligibile pentru contractarea creditelor cu garantie guvernamentala si dobanda subventionata se completeaza si cu lucrari de reparare/inchidere a balcoanelor.

O alta modificare se refera la facilitatea accesului la creditare a beneficiarilor de credite bancare cu garantie guvernamentala: asociatiile de proprietari devin eligibile daca nu inregistreaza mai mult de doua rate scadente si neachitate la plata facturilor la utilitati. De asemenea, actul normativ vizeaza explicitarea modalitatii de incheiere a contraventiilor de fidejusiune, in cadrul institutiilor bancare, de catre proprietarii cladirilor de locuit unifamiliale la contractarea creditului pentru realizarea lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor de locuinte.

Conventia de fidejusiune este conventie incheiata in cadrul institutiilor bancare prin care proprietarul/coproprietarul unei locuinte dintr-o cladire tip bloc de locuinte/locuinta unifamiliala se obliga fata de Ministerul Finantelor Publice sa plateasca el insusi obligatia pe care asociatia de proprietari/coproprietarul nu o indeplineste la scadenta. Plata se face proportional cu cota-parte indiviza pe care proprietarul o detine din proprietatea comuna, respectiv pentru valoarea partiala/totala de executare a garantiei in cazul coproprietarilor cladirilor tip locuinte unifamiliale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »