Pentru neplata amenzilor, 360 de salajeni au popriri pe salarii

Magazin Salajean 30 martie 2010 0

Pentru neplata amenzilor, 360 de salajeni au popriri pe salariiMunicipalitatea are de incasat de la zalauanii certati cu legea peste 2 milioane de lei, reprezentand diverse amenzi aplicate de catre institutiile de control. Aproape jumatate din suma reprezinta amenzi de circulatie pe care le-au primit soferii zalauani, ne-au declarat oficialii Primariei, alti 700.000 de lei constituind amenzi contraventionale aplicate de catre politisti ori jandarmi.

In incercarea de a-si rotunji veniturile, in special acum, pe timp de criza, administratia locala acorda o atentie speciala executarilor silite. De la inceputul anului, 360 de rau-platnici s-au trezit cu popriri pe venituri, ceea ce inseamna cate sase in fiecare zi lucratoare. Prin aceasta metoda de executare silita, Primaria Zalau a urmarit sa atraga la bugetul local peste 59.000 de lei. Cele mai mari datorii se inregistreaza la categoria amenzi urbanism si amenzi de circulatie.

Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale poate incepe oricand dupa depasirea termenului limita stabilit prin lege. La inceputul fiecarui an, reprezentantii Serviciului de Impozite si taxe din cadrul Primariei Zalau trimit instiintari cu sumele restante, incluziv penalitatile, dupa care cetateanul se poate trezi oricand cu somatia de plata. Daca rau-platnicul nu se conformeaza in termen de 15 zile de la primirea ei, se poate trezi cu leafa ori pensia diminuate sau cu bunurile sechestrate, acestea din urma putand fi scoase, la nevoie, la licitatie. In cazul propririlor pe salarii, acestea nu pot fi mai mari de 30 la suta din veniturile inregistrate. Sechestrul asigurator nu se poate pune pe bunurile necesare vietii si muncii debitorului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »