Pentru munca la negru, angajatorii sălăjeni riscă închisoarea

Magazin Salajean 31 martie 2011 0

Pentru munca la negru, angajatorii sălăjeni riscă închisoarea

Cu toate că controalele şi sancţiunile pentru munca nedeclarată nu sunt de neglijat, numărul persoanelor găsite, de la începutul anului, în Sălaj, fără acte de muncă şi până acum este în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit directorului Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj, Daniela Biriş, în ce priveşte munca nedeclarată, în cursul lunii ianuarie 2011, la opt angajatori au fost găsite nouă persoane, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 27.000 de lei, în timp ce în luna ianuarie 2010, s-au găsit la trei angajatori trei persoane pentru care s-au dat amenzi în valoare de 9.000 de lei. În luna februarie a acestui an s-au identificat 21 de persoane, la nouă angajatori, pentru care s-au acordat sancţiuni de 63.000 de lei, dublu faţă de februarie 2010, când s-au găsit 11 persoane la şapte angajatori, pentru care s-au dat amenzi de 33.000 de lei.

De la începutul acestei luni şi până ieri, aşa cum aprecia directorul ITM, au fost găsiţi fără acte de muncă 33 de sălăjeni.

După cum sublinia Daniela Biriş, munca nedeclarată are efecte negative atât pentru individ (implică un loc de muncă nesigur, cu salarii mai mici decât pe piaţa muncii, fără protecţie socială), cât şi pentru societate şi pentru bugetul de stat, iar consecinţele muncii nedeclarate se reflectă negativ şi în economie, prin distorsionarea mediului concurenţial. Angajatorii care utilizează munca nedeclarată au mai puţine obligaţii financiare (ei se sustrag de la plata impozitelor şi a contribuţiilor sociale) şi se află în concurenţă neloială cu acei angajatori care folosesc toate tipurile de resurse şi depun eforturi reale pentru a respecta obligaţiile ce le revin.

Prin noul Cod al Muncii, după cum a precizat ieri Daniela Biriş, s-au propus modificări în ce privesc sancţiunile acordate angajatorilor, dar şi angajaţilor care se află în aceste situaţii. Astfel, primirea la muncă a unui număr de până la cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se va sancţiona cu amenda de la 10.000 la 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată. Această sancţiune se încadra, potrivit vechii legislaţii între 3.000 şi 4.000 de lei pe persoană, indiferent de numărul persoanelor identificate. Noul Cod al Muncii mai prevede că prestarea muncii de către o persoană fără închirierea unui contract individual de muncă se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei şi primirea la muncă a mai mult de cinci persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă, constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la unu la doi ani, sau cu amendă penală.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »