Pentru judecatori, a sunat clopotelul de vacanta

Magazin Salajean 1 iulie 2010 0

Pentru judecatori, a sunat clopotelul de vacantaAzi este prima zi in care completele de judecata vor avea repartizate mai putine cauze decat de obicei. Acest lucru se intampla doar teoric, potrivit Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti, pentru ca, de la un an la altul, numarul proceselor este tot mai mare.

Chiar daca numarul de cauze va fi restrans in aceasta perioada, justitiabilii vor putea depune cereri de chemare in judecata, dosarele noi fiind solutionate ulterior in functie de caracterul urgent sau nu. Vacanta judecatoreasca este instituita prin Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti, care prevede ca in intervalul 1 iulie – 31 august al fiecarui an calendaristic vor fi judecate cauzele pentru care legea prevede solutionarea de urgenta si cu celeritate, ne declara presedintele Tribunalului Judetean Salaj, Petronela Nasaudean. In perioada amintita, conform aceleiasi surse, la Tribunalul Salaj vor exista complete de judecata, care vor solutiona, in special, dosarele cu caracter urgent.

Cat despre activitatea celor 10 judecatori ai Tribunalului Judetean, Pentronela Nasaudean ne declara ca, deja, la finele lunii iunie, au fost solutionate circa 95 la suta din volumul de dosare pe care institutia le-a avut pe rol in intreg anul 2009, an in care in aceeasi unitate judecatoreasca activau 14 judecatori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »