Pentru centura orasului, Primaria Jibou, in instanta cu 124 de localnici

Magazin Salajean 13 iunie 2008 0

Pentru centura orasului, Primaria Jibou, in instanta cu 124 de localnici

Desi in septembrie 2007, dupa ce au tratat cu autoritatile locale, jumatate dintre jibouanii care au terenuri peste care va trece soseaua de centura au acceptat pretul oferit de Primaria Jibou, oamenii s-au razgandit, astfel ca in prezent procedura de expropriere este in plop.

Purtatorul de cuvant al Primariei Jibou, Oana Gheorghe, ne-a declarat ca toate cele 124 de cazuri de expropriere vor trebui solutionate in instanta, dupa ce oamenii nu au putut ajunge la un numitor comun cu administratia locala privind pretul parcelelor peste care va trece centura orasului. Potrivit sursei citate, jibouanii se arata nemultumiti si de faptul ca artera de circulatie trece, in unele cazuri, exact prin mijlocul terenurilor, proprietarii nemaiputand folosi nici una din bucati.

Pretul oferit de Primaria Jibou pentru achizitionarea parcelelor depinde de zona in care se afla acestea. Mai exact, 1.000 de lei pentru 100 de metri patrati daca terenul are front la sosea si 400 de lei pentru 100 de metri patrati, daca terenul se afla in camp.

Administratia locala nu are impus un termen limita pana la care sa rezolve situatia exproprierilor. Asta nu inseamna ca lucrurile nu vor trebui facute cat mai repede posibil, factorul presant fiind dat de faptul ca investitia este finantata din fonduri structurale si, in momentul in care banii vor ajunge la Primaria Jibou, aceasta va trebui sa fie proprietara celor 124 de parcele.

Centura de milioane de euro

Ca soseaua de centura gandita de autoritatile locale din Zalau, si cea care va fi realizata in orasul de pe Somes implica investitii de milioane de euro. Suma totala estimata a fi necesara este de circa 7.3 milioane de euro (TVA inclus).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »