Pentru ca nu si-au platit darile catre stat: Peste 1.500 de asistati social salajeni au pierdut alocatiile

Magazin Salajean 3 februarie 2012 0

Pentru ca nu si-au platit darile catre stat: Peste 1.500 de asistati social salajeni au pierdut alocatiilePeste 1.500 de salajeni, dintre cei aproximativ 9.300 care beneficiaza de alocatii din partea statului, au fost suspendati de la aceste drepturi pentru urmatoarele cinci luni, din cauza faptului ca nu si-au platit impozitele catre bugetele locale, respectiv impozitul pe imobile, terenuri si autovehicule.

Directorul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Salaj (fosta Agentie Judeteana pentru Prestatii Sociale), Elisabeta Matolcsi, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca aceste modificari privind obligatia beneficiarilor de alocatii sociale sa nu aiba restante la plata impozitelor catre bugetele locale sunt cuprinse in noua Lege a Asistentei Sociale. Noua legislatie prevede suspendarea dreptului de plata pentru beneficiarii a trei tipuri de alocatii sociale in cazul in care nu isi platesc datoriile catre bugetul local. Este vorba de beneficiarii indemnizatiei pentru cresterea copilului, de alocatia pentru sustinerea familiei si de venitul minim garantat. Datornicii vor fi suspendati de la plata acestor drepturi pentru o perioada de cinci luni, a declarat Elisabeta Matolcsi.

Toti beneficiarii vor fi instiintati de suspendarea platii. In cazul in care cei sistati de la plata indemnizatiilor isi achita datoriile inainte de trecerea celor cinci luni, acestia vor primi retroactiv toate sumele neacordate de la suspendare, reintrand in plata. In situatia in care nu platesc restantele in aceasta perioada de timp, dreptul inceteaza, iar beneficiarul trebuie sa reia intreaga procedura, pentru a reintra in drepturi. Primarii care transmit in mod eronat sau intentionat informatiile catre institutia mentionata anterior risca sanctiuni contraventionale care pornesc de la 200 de lei si pot ajunge pana la 5.000 de lei.

Locul IV in topul restantierilor

Potrivit sursei citate anterior, la nivelul judetului Salaj erau incadrati in plata 9.378 de beneficiari, dintre care 2.059 de indemnizatii pentru cresterea copilului, 4.764 de alocatii pentru sustinerea familiei si 2.555 de venitul minim garantat. In urma situatiilor centralizate la nivelul primariilor, au fost suspendati de la aceste drepturi pe o perioada de cinci luni 1.541 de beneficiari, reprezentand 16,43 la suta din total beneficiari. Procentul privind numarul de beneficiari suspendati de la drepturile sociale situeaza Salaj pe locul IV intre toate judetele tarii. Judetele in care exista cel mai mare numar de restantieri sunt: Mures – 23,4 la suta, Dolj – 17,12 la suta, Bacau-16,9 la suta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »