Pentru ca municipalitatea vrea sa-i rada de pe harta orasului: Chioscarii din Zalau se revolta

Magazin Salajean 20 ianuarie 2009 0

Pentru ca municipalitatea vrea sa-i rada de pe harta orasului: Chioscarii din Zalau se revolta

Amenintati cu falimentarea micilor afaceri pe care le au, mai multi mici intreprinzatori ce au in proprietate chioscuri in Zalau au depus la primarie un memoriu in care cer revizuirea unei hotarari a Consiliului Local din decembrie 2008, care prevede interzicerea desfasurarii de activitati economice in chioscurile de pe raza municipiului, incepand cu 1 aprilie 2008 (altfel spus, desfiintarea chioscurilor).

Conform hotararii amintite anterior, incepand cu 1 aprilie 2009 se interzice desfasurarea de activitati economice in chioscurile amplasate pe domeniul public – privat al municipiului Zalau sau ale Statului Roman, aflate in administrarea Consiliului Local Zalau. Astfel, proprietarii a 35 de chioscuri ale caror contracte de inchiriere expira la data de 31 martie 2009, au fost somati sa elibereze terenul ocupat. Printre cei afectati de aceasta decizie se numara si cinci mici afaceristi ce produc actualmente placinte in chioscurile respective.

Acestia au depus un memoriu, in atentia CL, in care solicita mentinerea chioscurilor, aducand mai multe argumente, cum ar fi: investitiile realizate in locatiile respective, imposibilitatea produ-cerii de placinte in alte locuri, cum ar fi spatii comerciale de la parterul unor blocuri, din cauza mirosului specific, faptul ca ar ramane fara sursa de venit in special femei peste 40 de ani, carora le va fi dificil sa gaseasca un alt loc de munca, diminuarea incasarilor la bugetul local sau faptul ca si in alte orase exista placintarii. Memoriul a fost sustinut ieri, in sedinta de CL, in fata consilierilor, de doi reprezentanti ai celor ce produc si comercializeaza placinte, dar si a altor intreprinzatori ce traiesc doar din afacerile derulate in chioscurile problema. Primarul Radu Capilnasiu a motivat luarea unei astfel de decizii prin dorinta municipalitatii de a moderniza orasul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »