Pentru a vota, Atentie la cartile de identitate

Magazin Salajean 27 noiembrie 2008 0

Pentru a vota, Atentie la cartile de identitatePentru exercitarea dreptului de vot in 30 noiembrie, cetatenii romani cu domiciliul in Romania trebuie sa posede un act de identitate valabil, respectiv carte de identitate, buletin de identitate sau carte de identitate provizorie, se arata intr-un comunicat de presa remis, ieri, de Primaria Zalau.

Persoanele care nu poseda un astfel de document sunt invitate sa se prezinte la Serviciul de Evidenta Populatiei, situat in cladirea Primariei municipiului Zalau. Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, ghiseele serviciului vor fi deschise in data de 29 noiembrie, intre orele 8-14 si in data de 30 noiembrie, intre orele 8-21. In aceste zile se vor elibera acte de identitate pentru persoanele care au depus cererea pana in 28 noiembrie, inclusiv, a declarat Ioan Puscas, director executiv al Directiei Publice Comunitare de Evidenta Persoanelor.

Potrivit sursei citate, in 30 noiembrie se vor elibera carti de identitate provizorii pentru persoanele care, din diverse motive, nu mai sunt in posesia actului de identitate si nu indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru eliberarea unei noi carti de identitate – nu au certificate de stare civila sau actul cu care sa faca dovada spatiului de locuit.

Alegatorii sunt atentionati ca listele electorale cuprind situatia existenta in evidentele Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei, la data de 1 noiembrie 2008. De aceea, persoanele care si-au schimbat domiciliul dupa aceasta data se vor regasi pe listele de la sectia de votare unde este arondat imobilul in care au avut domiciliul inainte de 1 noiembrie 2008.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »