Pentru a vinde lapte si oua, salajenii trebuie sa se inregistreze la DSVSA

Magazin Salajean 23 ianuarie 2009 0

Pentru a vinde lapte si oua, salajenii trebuie sa se inregistreze la DSVSATaranii care vor sa comercializeze lapte, oua sau peste, trebuie sa se inregistreze la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj, conform ordinului 111 din 16 decembrie 2008 al ANSVSA, ordin ce a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2009. Potrivit DSVSA Salaj, taranii care intra sub incidenta prevederilor Ordinului trebuie sa se adreseze institutiei amintite, unde vor depune o cerere de inregistrare. Apoi, specialisti din cadrul institutiei ii vor verifica, la fata locului, pe cei care au depus cererea de inregistrare, daca respecta sau nu cerintele prevazute. Doar avizul favorabil dat de acesti specialisti da valabilitate inregistrarii producatorului la DSVSA si posibilitatii acestuia de a comercializa pe piata produsele respective. Pana la aceasta data, la DSVSA Salaj s-au inregistrat peste 250 de salajeni care vor sa comercializeze aceste produse.

Micii producatori trebuie sa se inregistreze la DSVSA pana in luna februarie, iar dupa ce expira acest termen, cei care vor fi prinsi vanzand fara a fi inregistrati, vor fi amendati.

Ordinul mai mentioneaza ca taranii pot vinde acele produse in anumite cantitati, stabilite in functie de tipul alimentelor. Astfel, taranii pot comercializa lapte crud conform cotei de lapte care le este alocata, pana la 50 de kilograme de peste de apa dulce in cazul unui singur transport, carne de pasare de la ferme cu pana la 2.000 de capete si oua provenind de la ferme de cel mult 50 de gaini.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »