Pentru a treia oara, Chis Filonas revine la sefia Casei de Pensii Salaj

Magazin Salajean 14 ianuarie 2011 0

Pentru a treia oara, Chis Filonas revine la sefia Casei de Pensii Salaj

Fostul director al Casei Judetene de Pensii Salaj, Filonas Chis, destituit in octombrie 2009, si-a recastigat pentru a doua oara postul in instanta, fiind repus in functie incepand cu data de 10 ianuarie, dupa ce mai ocupase functia de sef al institutiei, timp de trei zile, in luna mai a anului trecut. Potrivit sentintei date in instanta, Filonas Chis urmeaza sa primeasca despagubiri privind veniturile de care a fost lipsit ca urmare a eliberarii sale din functie.

A fost un proces la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru suspendarea ordinului de demitere si fondul procesului la Curtea de Apel Cluj si am castigat ambele procese. In urma lor si a solicitarii mele, am fost repus in functia de director executiv al Casei Judetene de Pensii Salaj incepand cu data de 10 ianuarie, conform ordinului, a declarat joi Filonas Chis.

Sentinta Curtii de Apel Cluj, din noiembrie 2010, anuleaza ordinul de demitere a lui Chis si dispune reintegrarea reclamantului in functia de conducere detinuta anterior. Acelasi act obliga statul la plata catre reclamant a despagubirilor egale cu valoarea salariilor, indemnizatiilor si sporurilor de care acesta a fost lipsit, ca urmare a eliberarii sale din functie, pana la data reintegrarii in functie a reclamantului, alaturi de plata a 10.000 de lei, cu titlu de daune morale.

Functia de director al CJP Salaj fusese ocupata, pana in prezent, de Luminita Nemes.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »