Pentru a primi pensia de urmas: Beneficiarii trebuie sa dovedeasca ca sunt inscrisi la scoala

Magazin Salajean 8 septembrie 2011 0

Pentru a primi pensia de urmas: Beneficiarii trebuie sa dovedeasca ca sunt inscrisi la scoala

Pentru ca incepe un nou an scolar, beneficiarii de pensii de urmas in varsta de peste 16 ani trebuie sa prezinte la Casa Judeteana de Pensii Publice o adeverinta de scolarizare necesara pentru ca ajutorul financiar de la Stat sa le fie furnizat in continuare. Actul respectiv si talonul de pensie pot fi depuse la ghiseele institutiei anterior mentionate incepand cu 12 septembrie de catre cei care urmeaza o unitate de invatamant preuniversitara, in timp ce tinerii inscrisi in sistemul de studii postuniversitare pot depune documentele respective incepand cu 1 octombrie, data la care incepe anul univeristar.

Daca beneficiarii pensiei de urmas nu depun adeverintele de elev sau student la inceputul anului scolar ori universitar, drepturile de pensie vor fi sistate pana la prezentarea acestora.

Potrivit legislatiei in vigoare, din acest an, studentii nu mai sunt obligati sa depuna declaratie pe proprie raspundere ca nu realizeaza venituri mai mari de o patrime din salariul mediu pe economie, intrucat tinerii beneficiari de pensie de urmas pot acumula pensia cu venituri salariale indiferent de cuantumul acestora din urma.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »