Pentru a face rost de fonduri, prefectul de Sălaj a făcut “cărare” între ministere

Olivian Vadan 18 septembrie 2012 0
Pentru a face rost de fonduri, prefectul de Sălaj a făcut “cărare” între ministere

Prefectul judeţului, Filonaş Chiş, a avut la Bucureşti, în perioada 11-13 septembrie, o serie de întâlniri cu conducerea unor ministere şi agenţii naţionale. Potrivit Prefecturii Sălaj, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prefectul i-a prezentat ministrului Eduard Hellvig situaţia plăţilor în baza Ordonanţei 7/2006 cu privire la “Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural”. Conform informării, din judeţul Sălaj, au fost promovate pentru finanţare un număr de 41 de comune pentru lucrări de infrastructură – alimentări cu apă, canalizare, reabilitări de poduri, podeţe şi construire de punţi şi 17 comune pentru lucrări de reabilitare a bazelor sportive. Valoarea lucrărilor este de 87.598 de lei, suma fiind absorbită în procent de 91 la sută. De cealaltă parte, ministrul Eduard Hellvig a declarat că, în limita posibilităţilor financiare existente, va soluţiona restanţele de plată.

Cu privire la întâlnirea desfăşurată la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prefectul Filonaş Chiş a purtat discuţii cu ministrul Mariana Câmpean pe marginea situaţiei plăţilor pentru asistenţii sociali. Astfel că, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale face în prezent demersuri împreună cu Ministerul Finanţelor Publice pentru identificarea resurselor financiare necesare pentru efectuarea la zi a plăţilor.
La Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prefectul a avut o întâlnire cu ministrul Ecaterina Andronescu, întâlnire având ca principal subiect deblocarea unor posturi din sistemul de învăţământ sălăjean, şoferi pentru mijloacele de transport destinat copiilor, laboranţi si fochişti. De asemenea, în acelaşi context, în vederea păstrării în condiţii optime a produselor din cadrul programului “lapte-corn”, s-a discutat despre posibilitatea achiziţionării unor frigidere pentru şcoli.
În cadrul întâlniriii cu preşedintele Companiei naţionale de autostrăzi şi drumuri naţionale din România, Mircea Pop, prefectul a solicitat suplimentarea de fonduri pentru realizarea de alei pietonale în localităţile traversate de drumul naţional 1H, tronsonul Zalău-Răstoci. De asemenea, prefectul s-a mai întâlnit cu membri ai conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor, Preşedinţii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi ai Casei Naţionale de Pensii pentru a discuta probleme curente din activitatea Instituţiei Prefectului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »