Pensionarii strang semnaturi pentru actionarea Guvernului in instanta

Magazin Salajean 4 februarie 2010 0

Pensionarii strang semnaturi pentru actionarea Guvernului in instantaSindicalistii pensionarilor salajeni se pregatesc sa dea Guvernul in judecata. Reprezentantii Sindicatului Liber al Pensionarilor (Salaj) au convocat persoanele de varsta a treia la intalniri, luni, la Cehu Silvaniei si Jibou, iar marti la Zalau, pentru strangerea de semnaturi pentru o petitie. Liderul SLP Salaj, Ilie Gorgan, ne-a prezentat, ieri, continutul acestei petitii.

Subsemnatii, pensionarii de asigurari sociale de stat, chemam in judecata Guvernul Romaniei pentru a fi obligat de instanta sa respecte si sa aplice, in continuare, prevederile Legii 250/2007 privind valoarea punctului de pensie, precum si a Legii 218/2008 referitor la majorarea punctajului mediu anual al pensionarilor care au lucrat in grupele I si II de munca, se prezinta in act. Aceasta petitie va fi anexata la dosarul constituit in instanta, a precizat Ilie Gorgan.

Pensionarii se pregatesc astfel pentru strangerea a cat mai multor semnaturi. Ne-am propus sa strangem, pana la data de 12 februarie, circa 5.000 de semnaturi ale pensionarilor din judet. Facem si o chemare, pe aceasta cale, tuturor pensionarilor, sa se prezinte la una din cele 38 de filiale ale sindicatului, pentru a-si aduce contributia personal, prin semnatura, la rezolvarea problemelor lor, a adaugat liderul SLP Salaj.

Aceasta actiune de strangeri de semnaturi se desfasoara in toate judetele din tara, fiind initiata la nivelul Federatiei Nationale a Sindicatului Pensionarilor din Romania. Ilie Gorgan, avand si functia de vicepresedinte al federatiei, ne-a spus ca in actionarea statului in judecata vor avea si sprijinul CNSLR Fratia, prin serviciul juridic, care va intocmi dosarul de judecata.

Daca nu ne vom castiga drepturile in instantele din Romania, vom apela la forte superioare. Am luat deja legatura cu Federatia Europeana a Pensionarilor de la Bruxelles, sa ne sprijine in cazul in care vom fi nevoiti sa apelam la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, a incheiat Gorgan. Tot in semn de protest, pensionarii se pregatesc, in lunile mai si iulie, de organizarea unui mare miting in capitala, la care sa participe aproximativ 10.000 de pensionari din toata tara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »