Pensionarii se imprumuta cu miile pentru a face fata crizei

Magazin Salajean 1 iulie 2010 0

Pensionarii se imprumuta cu miile pentru a face fata crizeiCriza economica este tot mai greu de indurat de pensionarii salajeni, pentru care trecerea de la o luna la alta presupune o adevarata lupta pentru supravietuire. Fie ca sunt din oras, fie ca-si duc traiul in comunele judetului, numerosi varstnici trebuie sa se descurce cu pensii de mizerie, uneori de doar cativa zeci de lei. In aceste conditii, imprumuturile sunt solutia pe care o intrezaresc tot mai multi pensionari din Salaj.

Daca anul trecut lucrurile au mers greu, in 2010 situatia s-a complicat extrem de mult pentru pensionari. Prinsi intre preturile mari si pensiile firave, varstnicii s-au trezit in primavara amenintati de Guvern cu scaderea drastica a pensiilor, ceea ce pentru multi dintre ei insemna o adevarata catastrofa. Speriati ca 15 procente ar putea sa le fie taiate din pensiile si asa mizere, pensionarii s-au inghesuit in ultimele luni la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Zalau, pentu a se imprumuta cu bani.

Ca urmare, doar in primele sase luni ale anului curent, numarul imprumuturilor acordate a depasit 2.200, suma impru-mutata fiind de aproximativ 4 milioane de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »