Pensionarii salajeni si-au tras blog-uri

Magazin Salajean 1 iulie 2010 0

Pensionarii salajeni s-au specializat in ale internetului. Peste 20 dintre membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalau au, de anul acesta, blog-uri pe internet. Pentru necunoscatori, blog-ul este o publicatie web ce contine articole periodice si cu actualizare neintrerupta, ce are de obicei un caracter personal. Ca regula, actualizarea blogurilor consta nu in modificarea directa a textului existent, ci in adaugiri de texte noi, asemenea unui jurnal de bord, toate contributiile fiind afisate in ordine cronologica inversa: cele mai proaspete apar imediat, sus, la vedere. Acest gen de publicatii web sunt in principiu accesibile publicului larg.

Presedintele CARP Zalau, Ioan Ivascau, ne-a declarat ca, pana in prezent, 23 de membri ai clubului si-au deschis blog-uri. Aceste persoane sunt dintre cele care frecventeaza Centrul de Internet al clubului, infiintat din 8 mai 2008. Pana acum, avem o audienta de peste 5.000 de persoane care au accesat internetul la club. Oamenii vin si invata sa foloseasca internetul, sa acceseze pagini de internet, sa vorbeasca in tara sau in strainatate cu rudele si multe altele legate de internet. S-au acordat chiar si diplome pentru cei care au deprins abilitati in folosirea paginilor de internet, a precizat Ivascau, recunoscand ca si el se numara printre detinatorii de blog-uri. A recunoscut insa ca a primit ajutorul fiului sau pentru realizarea paginii.

Potrivit sursei citate, pensionarii nu sunt chiar atat de priceputi in fata calculatoarelor, fiind astfel ajutati pentru crearea jurnalului online de catre un angajat al Bibliotecii Judetene, Claudiu Trif, care este si instructorul pensionarilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »