Pensionarii salajeni refuza biletele de tratament

Magazin Salajean 16 aprilie 2010 0

Pensionarii salajeni refuza biletele de tratament

Culmea nesimtirii: pensionarii salajeni refuza biletele de tratament, in timp ce acuza autoritatile ca elibereaza prea putine bilete pentru sejururi in statiunile balneo-climaterice din tara.

Zeci de bilete de tratament puse la dispozitia pensionarilor salajeni, pentru anul in curs, au ramas nerepartizate. Conducerea Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj a comunicat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca peste 50 de bilete dintre biletele de tratament alocate de Casa Nationala de Pensii pentru Salaj au fost nevalorificate.

Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale a repartizat judetului Salaj, pentru anul in curs, 680 de bilete de tratament pentru statiunile: Felix, Bizusa, Baile Herculane, 1 Mai, Moneasa, Geoagiu, Olanesti, Buzias, Baile Herculane, Covasna, Tusnad, Singeorz Bai, Turda, Slanic Moldova, Stana de Vale, Tinca si Ocna Sugatag, precum si in alte statiuni din tara. Dintre acestea, au ramas nevalorificate un numar de 55 de bilete de tratament balnear, a precizat Anamaria Pernes, directorul coordonator adjunct al CJP Salaj. Culmea, pensionarii se plang, deseori, ca biletele de tratament balnear sunt insuficiente, cu toatea acestea, o parte dintre ei chiar refuza sa-si ridice biletele alocate.

Potrivit directorului coordonator adjunct Penes, printre motivatiile beneficiarilor care nu-si ridica biletele de tratament se numara nemultumiri precum: nu imi place perioada pentru care am primit biletul, deoarece nu este cald afara, nu vreau sa merg in sejur pentru ca statiunea e prea departe de casa ori nu este acelasi hotel in statiunea la care am fost anul trecut. Pensionarii ar trebui sa stie ca pentru neridicarea biletelor alocate isi pierd dreptul de a primi, pentru anul in curs, un alt bilet de tratament.

Se intampla ca, uneori, pensionarii aflati pe listele beneficiarilor sa refuze biletul cu o zi sau doua inainte de sejur, ceea ce ne duce la imposibilitatea de a repartiza acel bilet de tratament unei alte persoane, a mentionat Anamaria Pernes. In fapt, in anii trecuti, pensionarii se plangeau ca stau cu noaptea in cap in fata CJP Salaj pentru a primi un bilet de tratament, fiind repartizate biletele in functie de raportul primul venit, primul servit.

Acum, cand biletele se acorda in functie de un anumit punctaj cumulat la dosar de pensionari, sunt nemultumiti fie de statiunea in care merg, fie de perioada in care merg. Pana la urma, in acest caz, se potriveste de minune zicala nemultumitului i se ia darul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »