Pensionarii salajeni ies, astazi, in strada

Magazin Salajean 12 mai 2010 0

Pensionarii salajeni ies, astazi, in stradaZeci de pensionari picheteaza astazi, intre orele 10 si 12, sediul Prefecturii Salaj, in semn de protest fata de reducerea pensiilor cu 15 la suta si cer oprirea imediata a acestei masuri. Presedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor Salaj, Ilie Gorgan, ne-a declarat, ieri, ca actiunea din cursul zilei este organizata la nivel national, la Bucuresti fiind pichetat sediul Guvernului, iar in teritoriu toate prefecturile din tara.

Vor participa la actiunea de protest peste 50 de pensionari, din municipiu, dar sunt asteptati sa se alature la pichetare si cei din judet, care sunt in putere si se pot deplasa. Avem o adresa pe care vrem sa o inaintam reprezentantului Guvernului in teritoriu, sa le aducem la cunostinta guvernantilor solicitarile noastre. Daca tot iau aceasta decizie, vrem sa nu se reduca pensiile mai mici de 2.000 de lei.

Vrem sa se ia masuri pentru cresterea puterii de cumparare a pensiilor. Totodata solicitam sa fie adoptate masuri care inlesnesc accesul pensionarilor la medicamente compensate si gratuite. Cerem sa fie respectat articolul 47 din Constitutia Romaniei, care face referire la nivelul de trai, a mentionat Ilie Gorgan, adaugand ca varstnicii nu sunt responsabili de dificultatile economice ale tarii. Acesta a mai afirmat ca aceasta este doar prima actiune de protest, dar daca lucrurile nu se vor rezolva, se va recurge la alte forme.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »