Pensionarii salajeni cer bilete de tratament

Magazin Salajean 13 ianuarie 2011 0

Pensionarii salajeni cer bilete de tratament

Peste 250 de pensionari salajeni si-au depus, in primele doua saptamani ale anului, cereri pentru un sejur in statiunile balneare din tara. Insa asiguratii in sistem ar trebui sa stie ca, pana in prezent, Casa Judeteana de Pensii Salaj nu a primit niciun bilet de tratament, prima transa fiind asteptata, cel mai probabil, in luna martie.

Incepand cu data de 3 ianuarie 2011, la ghiseele Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj se peiau cereri pentru bilete de tratament aferente anului 2011. Insa, desi s-au grabit sa-si depuna cererile in primele saptamani ale anului, pentru a primi un bilet de tratament intr-una din statiunile balneare din tara, pensionarii salajeni nu vor putea pleca in sejur decat, cel mai probabil, din luna martie. Directorul executiv adjunct al CJP Salaj, Anamaria Pernes, ne-a declarat ca, de la inceputul anului si pana in prezent, peste 250 de persoane au depus cereri pentru bilete de tratament.

Pana la aceasta data avem inregistrate aproximativ 256 de cereri depuse de pensionarii din judetul Salaj in vederea obtinerii unui bilet de tratament. Insa, la momentul actual, asiguratii nu pot beneficia de bilete de tratament pentru statiunile balneare din tara, deoarece Casa Nationala de Pensii si alte Asigurari Sociale nu a incheiat contractarile, pentru acest an, cu statiunile balneare din tara. Estimez ca prima transa va fi acordata din luna martie a anului in curs, a declarat Anamaria Pernes. Potrivit sursei citate, criteriile pe baza carora se acorda bilete pentru tratament balnear, precum si nivelul contributiei banesti individuale a asiguratilor si a pensionarilor se aproba anual, prin ordin comun al conducatorilor CNPP si ai caselor de pensii sectoriale.

Numarul biletelor de odihna, al biletelor de tratament balnear, inclusiv cele care se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu, precum si modul de acordare, de distribuire si de decontare a acestora se stabilesc prin hotarare a Guvernului. In urma cu doi ani, criteriul prin care se acordau bilete de tratament era primul venit, primul servit. Anul trecut insa acest criteriu a fost modificat, biletele de tratament fiind acordate pensionarilor in functie de un anumit punctaj cumulat in functie de venituri, de categoria de pensie si daca solicitantul a mai beneficiat sau nu de un bilet de tratament balnear in ultimii doi ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »