Pensionarii salajeni au iesit in strada

Magazin Salajean 27 martie 2009 0

Pensionarii salajeni au iesit in stradaAproximativ 80 de pensionari din cadrul Sindicatului Liber al Pensionarilor Salaj si ai Uniunii Judetene a Pensionarilor Salaj au pichetat, ieri, timp de o ora, Institutia Prefectului, pentru a determina Guvernul sa mareasca punctul de pensie. Nemultumiti de conditiile grele de trai si de veniturile prea mici, din care nu se descurca, pensionarii au iesit inca o data in strada, sperand ca protestul sa fie luat in seama de cei din fruntea tarii.

Ilie Gorgan, presedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor Salaj, a declarat ca pichetarea se inscrie in actiunea demarata la nivel national si ca pensionarii salajeni sunt nemutumiti de conditiile de trai, acestea fiind mult prea grele comparativ cu veniturile varstnicilor.

Protestam astazi in fata Institutiei Prefectului, pentru ca vrem sa se respecte Legea 250/2007 care prevede ca punctul de pensie sa fie 45 la suta din salariul mediu brut. Suntem foarte nemultumiti de conditiile grele de trai si de faptul ca veniturile noastre sunt mult prea mici pentru a ne putea descurca, a spus Ilie Gorgan.

Potrivit sursei citate, nu este prima data cand pensionarii din Romania cer autoritatilor centrale respectarea legii sus amintite, dar cum solicitarea lor nu este ascultata, conducerile celor patru organizatii reprezentative ale celor de varsta a treia au decis sa se adreseze Avocatului Poporului.

Claudiu Barsan, sub-prefect al judetului Salaj, a primit, ieri, o delegatie a pensionarilor, pentru a dezbate problemele acestora.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »